Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15586519 www.bgdnes.bg

СТРАХОТНО! Изписват Мира Добрева от "Пирогов"

Живееш втори живот, мам, емоционално написа дъщеря й Лора

Вчера след обяд Мира Добрева трябваше да бъде изписана от "Пирогов". Водещата ще се възстановява вкъщи под грижите на семейството. Стотици почитателки на водещата предложиха помощта си на Мира и близките й във вид на даряване на кръв и всичко необходимо за възстановяването й.

"Ще се оправим, благодаря на всички съпричастни с болката ни хора", каза по този повод дъщерята на Добрева Лора. Малко преди това момичето публикува емоционален пост: "Мам, роди се отново! Живееш втори живот!", написа Лори, след като цялото семейство получи добрата вест, че журналистката е добре, възстановява се и диша самостоятелно.

Реклама

Новината, че дългогодишната водеща на БНТ Мира Добрева е претърпяла спешна операция и е в медикаментозна кома развълнува стотици хора, които не спираха да питат какво е сполетяло водещата и какво е нейното състояние. Добрата вест, че Мира се подобрява, дойде два дни по-късно. Оказва се, че Добрева действително се разминава на косъм със смъртта след изключително вълшебен ден със семейството си в планината. Часове след като се връщали от Рила Мира получила остър перитонит и се наложила спешна операция. Проблемът дошъл след нея, когато се получила и инфекция.

"Слава Богу, всичко вече е зад гърба ни. Тя вече е по-добре и без опасност за живота - това е най-важното от всичко. Минахме дълъг път с препятствия от различни естества, но тя е нашият герой и успя да се справи с това, разбира се, с безрезервната подкрепа на лекуващите я лекари от "Пирогов". Пълното й възстановяване ще бъде бавно, дълго, но знаем, че и този ден ще дойде", казва Лори.

За семейството им това е един от най-тежките мигове, когато докторите им казват, че трябва да вкарат водещата в реанимация и да я интубират. "Мисля, че човек трудно може да осъзнае това, преди да отиде на свиждане и да види своя близък в безсъзнание", казва Лори.

Младата жена е имала възможност да поговори насаме с майка си, след като тя се е "събудила", и да й каже колко я обича. "Лекарите ни бяха подготвили няколко дни по-рано, че ще направят опит за екстубация и събуждане. Колкото и да опитваш да контролираш емоциите си в такъв момент, те обзема едно особено притихнало вълнение. Хем много се вълнуваш, защото тази надежда си култивирал у себе си колко безсънни нощи подред, хем мисълта, че може да ти бъде отнета изцяло, те премазва", казва с благодарност към всички доктори от болницата Лора Добрева.

Четете още

Дъщерята на Мира Добрева РАЗКАЗА за ужаса, през който водещата преминава

Дъщерята на Мира Добрева РАЗКАЗА за ужаса, през който водещата преминава

Астроложката Деси: Мира Добрева с грешни диагнози, ще се оправи до две години

Астроложката Деси: Мира Добрева с грешни диагнози, ще се оправи до две години

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама