Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15915976 www.bgdnes.bg

Ключов свидетел: Разследването за смъртта на Денди е прекратено по политически причини

Когато го видях паднал, не ми каза някой да го е удрял, каза авангардният артист

"Разследването за смъртта на Денди е прекратено по политически причини." Това каза за "България Днес" авангардният столичен артист и диджей Ивайло (Иво) Иванов. Той се е познавал покрай различни артсъбития с Любомир Милчев и с неговата бивша съпруга Юлия Минева. Иванов е и един от ключовите свидетели по досъдебното производство за смъртта на Денди, образувано по трагичния случай, което онзиден бе прекратено от Софийската градска прокуратура. Според заключението на разследващите няма данни за насилствена смърт, а ексцентричният писател, ерудит и светски хроникьор е паднал на главата си и се е ударил фатално.

Реклама

"Не смятам също така, че разследването е било толкова щателно", добави за "България Днес" Иво Иванов. Диджеят сподели още, че никой не го е известил за прекратяването на разследването, нито са го държали в течение по времето, когато спецовете нищеха случая. Извикан е бил един-единствен път през пролетта на миналата година в Шесто районно управление на МВР при дознателя Григоров. За "България Днес" експоловинката на Денди спомена, че той е разпитвал и нея.

Диджеят си спомня, че във фаталната нощ е видял известния столичен бохем около полунощ в градинката на столичната църква "Свети Георги". Милчев бил "с чантичката, с кученцето си". Иванов уточнява, че Денди "лежал на земята". Не назовава обаче имената на хората, които са били с него в този момент.

"Денди ми даде визитката си и каза: "Звъннете ми утре да се почерпим", разказа авангардният артист. На въпрос дали са помогнали на Денди да се изправи, Иванов отговори: "Да, да, да! По главата му имаше кръв", уточнява диджеят. Сега обаче си припомни, че екстравагантният поет и музикант не му е казвал да е бил удрян от някого. Ключовият свидетел доверява, че по-късно е звънял на Денди, но той не е отговарял.

Как разследващите са оборили заключението от аутопсията, че Любомир Милчев е бил убит, остава въпрос без отговор. Както се казва, "случаят е приключен, забравете".

Четете още

Легендата Камелия Тодорова категорична:  Денди не бил убит? Измишльотина!

Легендата Камелия Тодорова категорична: Денди не бил убит? Измишльотина!

Приключи разследването за смъртта на Денди, вижте какво се случва

Приключи разследването за смъртта на Денди, вижте какво се случва

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама