Ето я тайната на Светослав за най-добрата пица в света

Приготвя я за 12 минути!
Рецептата му е авторска и главно с български фермерски продукти
Най-вкусната пица в света направи Светослав Митев от Варна и разкри тайната на любимото на цял свят тестеното изкушение.
23-годишният мъж показа, че няма невъзможни неща, и отвя конкуренция от 180 души, като пребори майстори пицари от Япония, Франция, Испания, Аржентина и Бразилия на Световната купа за най-добра пица в класическата категория. Светослав впечатли журито с уникална авторска рецепта с български фермерски продукти.
"Тайната на вкусната пица е в тестото и в баланса на вкусовете. Не трябва да е претрупана. От едно парче пица трябва да разбереш целия й вкус", разкри пицарят.
Основните съставки, които използва Светослав, за да се получи великолепният вкус, са от Великотърновския край.
"Замесих тестото с жив квас и вода със сребърни йони. Идеята ми беше да е с български продукти, но не се получи така, а стана малко микс между италианско и българско. Отгоре беше с италиански доматен сос, италианска моцарела, българска тученица, еленски бут и козе сирене от Велико Търново с трюфели", разказва Митов. Рецептата е създадена специално за състезанието, а Светослав усилва ефекта на представянето си, като я презентира на дървен поднос с кърпа с шевици и чаша червено вино, което има три последователни награди за най-хубаво вино у нас.
"По време на състезанието приготвих пицата точно за 12 минути. Според мен изкушението ми спечели журито със самото съчетание на продуктите - нямаше нещо, което да надделява над другите неща. Направих я много случайно и ми хареса", споделя Светослав. По негови думи правенето на пица е изкуство и за да е добър един млад човек в професията, от него се очаква постоянство, много труд и интерес към това, с което се занимава.
"От много малък обичам да готвя, влюбен съм и в италианската кухня. Много съм щастлив, че успях да постигна този голям успех за мен и за страната, при условие че не очаквах да спечеля", с усмивка споделя 23-годишният пицар.