Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16256492 www.bgdnes.bg

Вижте как фенове се бият с полицията и мятат димки (Видео)

Бой, ранени и арестувани при протеста срещу Българския футболен съюз пред Националния стадион "Васил Левски".

По непотвърдена, засега, информация пострадалите са двама. Има ескалация на напрежението между протестиращите и полицията. Видео кадри бяха показани и от www.flashscore.bg.

Реклама

Хаос и затворени улици в София заради протеста срещу начинът на управление на Българския футболен съюз съпътства евроквалификацията между отборите на България и Унгария. МВР извади водни оръдия, с които да се опита да разпръсне протестиращите пред националния стадион.

При претърсванията на феновете полицаите са открили ножове, бомбички и маски за лица.

Временно е затворено движението по бул. "Цар Освободител" от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до бул. "Васил Левски" и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от Орлов мост до ул. "Граф Игнатиев" във връзка с провеждането на футболна среща и протест пред Националния стадион "Васил Левски".

Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути. Пред стадион "Васил Левски" полицейското присъствие е засилено.

Агитка на "Черно море", чийто клубен треньор е Илиян Илиев, заел поста и национален селекционер, блокира магистрала "Хемус". Минути след това полицията беше принудена да пусне привържениците на варненския отбор, които отпътуваха за стадиона.

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев отиде на място пред стадион "Васил Левски". "Вчера обсъдихме със СДВР мерките, които трябва да бъдат взети, апелирахме към феновете да проведат мирен протест и справедливия гняв да не бъде насочен към града, но явно никой не ни е чул. Надявам се феновете и всички да проявят разум, за да няма повече ранени. Има няколко такива фена, както и служители на реда.
Почти винаги на подобни протести има провокатори, които ескалират нещата", каза Терзиев пред БНТ1

Четете още

Култово! Всички търсят Боби М. без значение пиян или трезвен

Култово! Всички търсят Боби М. без значение пиян или трезвен

Боби М. изгря в рап парче

Боби М. изгря в рап парче

"Васил Левски" окупиран с протест срещу Боби М.

"Васил Левски" окупиран с протест срещу Боби М.

Мач ще има, а Унгария е големият фаворит срещу България

Мач ще има, а Унгария е големият фаворит срещу България

Реклама
Реклама
Реклама