Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16299078 www.bgdnes.bg

COVID вече 2 години мъчи Славчо Пеев, 84-годишният актьор трудно ходи с бастун

Изкараната преди две години зараза още не пуска знаменития актьор

Две години след тежкия COVID, който изкара, Славчо Пеев все още ходи с бастун. Вирусът покоси десния крак на 84-годишния доайен на Сатиричния театър и продължава да усложнява живота му.

Славчо пипнал коронавируса преди две лета, докато бил на снимки за реклама с Христо Стоичков и Димитър Рачков. Легендарният актьор и режисьор 10 дни приемал лекарства и бил на легло, докато другите му колеги много по-лесно се справили със заразата. До ден-днешен Пеев усеща негативните последствия на болестта и споделя, че вече не е същият. Актьорът дори поискал да му бъдат назначени заместници в постановките, в които участва, тъй като му било невъзможно да играе на сцена.

Реклама

"Голяма зараза е този COVID. Колко време мина, а все още не мога да се отърва от последствията. Стоичков и Рачков са отличници и те се заразиха, но много бързо им мина. Христо даже не разбра, че имал COVID. При мен също уж всичко беше добре – е, бях на легло, но след това се оправих, докато един ден не почувствах силна режеща болка в десния крак. Реших, че ще отмине, но уви, не стана така. До такава степен ме болеше, че не можех да стъпвам. С триста зора отидох на преглед. Лекарят каза, че проблемът се дължи на миналогодишната ми среща с вируса и вероятно ще имам проблем с крака още няколко месеца", разказа пред "България Днес" Пеев.

Оказва се, че две години по-късно Славчо все още не може да стъпва на този крак.

"Вече две години минавам през какви ли не процедури заради слабостта в краката. Ту усещам пробождаща болка в десния си крак, ту губя всякаква чувствителност, все едно нямам такъв. Надявам се и се моля да се възстановя и отново да си стъпвам нормално, без бастун", сподели обичаният актьор.

Реклама

Четете още

Актьорът Славчо Пеев ОМЕРЗЕН: Забавените ТЕЛК пенсии са геноцид!

Актьорът Славчо Пеев ОМЕРЗЕН: Забавените ТЕЛК пенсии са геноцид!

И актьорът Славчо Пеев СКОЧИ на Боби М: Протестът срещу БФС е закъснял

И актьорът Славчо Пеев СКОЧИ на Боби М: Протестът срещу БФС е закъснял

Реклама
Реклама
Реклама