Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16413920 www.bgdnes.bg

МИСТЕРИЯ! Николай Антонов-Таланта изчезна

В Разград не знаят къде е най-бързият бял мъж

Добре е, казват майка му и дъщеря му, но не разкриват какво се случва с него

Легендарният лекоатлет Николай Антонов-Таланта изчезна! В родния му Разград никой не знае какво точно се случва с него. Най-бързият бял мъж не може да бъде открит по телефона, а последният му номер вече се използва от друг човек, който дори не го познава. "Постоянно търсят "Ники" на този телефон", оплаква се мъжът.

Реклама

Най-близките на Николай отказват да дадат повече подробности какво се случва с човека, който някога надбягваше легенди в леката атлетика като прочутия Карл Люис. "Николай е добре", казват майка му Манда и дъщерята Никол, но не искат да навлизат в подробности. През годините Таланта имаше сериозни финансови, здравословни и психични проблеми. През 90-те години Антонов е на върха на славата и по неговите думи е спечелил над 1 млн. долара. След края на кариерата демоните в него надделяват - пристрастява се към алкохол, наркотици и хазарт. Започват психичните проблеми, за да стигне до двата опита за самоубийство. Влиза на няколко пъти в психиатрия, блъснат е от кола, заловен е след опит за въоръжен грабеж.

През 2019 г. най-бързият бял мъж влезе в терапевтичен център, след което спря да употребява алкохол и наркотици. Постепенно Николай се завърна в старата си среда в Разград, въпреки че имаше желание да остане да живее и работи в София. Липсата на постоянни доходи измъчваше Таланта и го караше да се чувства непълноценен въпреки голямата подкрепа на близките му. Сега неговите приятели са притеснени от изчезването му, като има подозрения, че отново е влязъл в някоя специализирана клиника.

Неговата дъщеря Никол се представи страхотно в шоуто "Гласът на България", където се нареди сред най-добрите участници. Чаровното момиче има силна връзка с баща си. "Искам баща ми да бъде най-добрият дядо на моите деца един ден - казва Никол пред "България Днес". - Татко изживя шест живота в един. Гордея се с него. Точно неприятностите и трудните периоди в живота са го изградили като силен характер, както трудностите в моя живот и лошото отношение на децата преди години към мен ми помогнаха. Това, че близък човек е имал трудности, в никакъв случай не бива да ви спира да общувате с него и да го подкрепяте. Свикнала съм да мисля най-позитивните неща за татко" - казва дъщерята на легендарния атлет.

Четете още

ДРАМА! Николай Антонов-Таланта с опит за самоубийство заради дъщеря си

ДРАМА! Николай Антонов-Таланта с опит за самоубийство заради дъщеря си

ФУРОР! Дъщерята на най-бързия бял мъж на планетата разплака "Гласът на България" (ВИДЕО)

ФУРОР! Дъщерята на най-бързия бял мъж на планетата разплака "Гласът на България" (ВИДЕО)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама