Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16414128 www.bgdnes.bg

ДОБРАТА НОВИНА! Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

Лъчезарното момиче обедини България 

Прави решителна стъпка към по-нормален живот 

Гери от Враца успя да събере 83 000 лв., които са нужни за изработване на протеза за ампутирания й крак!

Добрата новина съобщи борбеното момиче преди коледен благотворителен турнир по минифутбол, организиран в нейна помощ в родния й град. Сега средствата от събитието ще отидат за 3-годишния Тихомир от с. Михайлово, който е диагностициран с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. За да може да продължи лечението му, са нужни по 1520 лв месечно до навършване на 7-годишна възраст.

Реклама

"Много неочаквано за мен средствата се събраха. Не мога да опиша какво щастие изпитвам. Изискахме нова оферта за протезата. Сумата е 83 750 лв., тя включва престой и обучение в протезния център. Средствата, които имам, ще са достатъчни. Кампанията за набиране спира, при нужда ще бъде възобновена. Благодаря ви, че бяхте съпричастни и сбъднахте една моята мечта. Направеното добро винаги се връща към нас", сподели Гергана Петрова.

Новината идва като подранил подарък за 20-ия рожден ден на момичето, което продължава да преминава през множество трудности и житейски битки от ранна възраст. Съдбата на Гери е изключително тежка.

От рак на гърдата си отива майка й Десислава през 2010 г. Тогава момичето е едва на 7 години и още не е тръгнало на училище. От рак на стомаха си отива и вуйчо й Мирослав. Коварната болест сполетява и нея през 2017-а.

След серия от химиотерапии и операция за цялостна смяна на тазобедрена става с последваща нова химиотерапия ракът отново се връща в началото на декември 2018 г. с образувание в белия дроб и ставата.

Следват две поредни животоспасяващи операции. Лекарска комисия взима тежкото решение за ампутиране на крака с цел усложненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо изследване в Австрия, което не се поема от здравната каса.

В най-трудните мигове за момичето неотлъчно се грижи всеотдайният му баща Емилиян. Налага му се да взима постоянно болнични, за да пътува с дъщеря си до многопрофилната болница "Св. Георги" в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.

Четете още

Абитуриентката Гери от Враца: Мечтая да мога да ходя!

Абитуриентката Гери от Враца: Мечтая да мога да ходя!

Реклама
Реклама
Реклама