Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16891400 www.bgdnes.bg

(ОБЗОР) Жените убийци предпочитат ножовете

Колят за отмъщение, спорове за деца, от пиянство 

Пловдивчанка смила гаджето с гира, друга го гони и ръга из апартамента

Жените убийци у нас са значително по-малко от мъжете, но за сметка на това са не по-малко коварни и жестоки. Обичат повече остриетата и да удушават жертвите, за да свършат замисленото. Мотивите за ужасяващите, кървави сцени са ревност, спорове за деца и прекаляване с алкохола. Ето някои от най-разтрисащите убийства, извършени от жени у нас.

Последният случай е от преди дни. Трупът на Пейо Пеев беше открит край хижа "Алеко", в квартал Драгалевци в опожарена кола. Според разследването жертвата е била удушена, а пожарът е бил инсцениран. Обвинени са съпругата на мъжа - Габриела Славова, както и нейната майка - бившият консул на България в Тайланд Красимира Трифонова.

Реклама

Пейо и Габриела от месеци спорят дали именно Пейо е бащата на едно от децата им. Габриела и майка й решават да се обадят на Пейо и да се разберат веднъж завинаги чие е детето. Мъжът ги взема с колата, тъщата сяда на задната седалка, а жена му до него. Възрастната жена го хваща за врата и започва да го души, а дъщерята не му позволява да избяга.

В момента майката е задържана под стража, а Габриела е под домашен арест с електронна гривна на крака. За драмата четете повече на стр. 11.

Това е един от малкото случаи, в които майка и дъщеря действат заедно, но какво точно се е случило, предстои да разберем. Историята познава и по-брутални убийства.

През 2021 г. пловдивчанката Красимира Лалева уби жестоко приятеля си Божан Иванов с гира. Версиите за две - жертвата й се е подиграл, че има малки гърди, а втората е, че Божан е имал любовница. В гнева си Красимира нанася четири тежки удара с гирата в главата на Божан, но мъжът не умира веднага. Красимира започва да стиска устата му, за да не може да диша. Души го, докато не счупва подезичната кост. Надява му найлонова торба на глава, а след това завлича тялото в банята. Решава да го запали, но не й се получава. Целият вход се изпълва с дим и когато съседи й звънят, Красимира им обяснява, че по невнимание е запалила кърпа. После излиза и изхвърля телефона му в шахта, след като изтрива чатовете помежду им, а дрехите му разпределя из различни контейнери за смет. Трупът обаче остава в дома й. След това часове наред жули и търка апартамента с различни препарати.

След убийството Лалева се свързва с отец Виктор Христев от църквата "Света Марина" и му разказва какво е направила. Свещеникът преценява, че няма как да запази тайната на изповедта и казва на ченгетата. Красимира прави пълни признания, в момента делото продължава. На първа инстанция Лалева е осъдена на доживотен затвор.

Реклама

2021 г. бе белязана и от друго ужасяващо убийство. На 12 юни 48-годишната Снежана Йолджиева пронизва приятеля си Огнян Огнянов-Джурата с нож в сърцето. Кървавият екшън се разиграва в Смолян.

Снежана и Джурата от известно време живеят заедно. Двамата редовно пият до самозабрава и след като се напиели, започвали скандалите помежду им. Кавгите често прераствали във физическа разправа. В деня на убийството Снежана има рожден ден и двамата сядат да пият водка и да се забавляват. В момента, в който финиширали бутилката, скандалът гръмнал. По думите на Снежана поводът е бил от интимен характер.

Отбранявайки се от агресивния си приятел, родопчанката докопва нож и го забива право в сърцето на Джурата. Жертвата става от масата и се доклатушква до спалнята. Снежана, която е пияна като талпа, си мисли, че всичко е наред. Смята, че си е легнал. Допива колкото водка има по чашите и си ляга. Тогава разбира, че Джурата е мъртъв, защото цялото легло е в кръв, а приятелят й е студен. Снежана се опитва да му окаже помощ, но вече било късно. Сама се обажда и на полицията, и на Спешна помощ. В момента Снежана излежава 10-годишна присъда при първоначален строг режим.

През 2010 година Варна бе разтърсена от кърваво убийство. На 21 юли Люба Кантарджиева наръгва 23 пъти приятеля си Марин Василев. Кръвопролитието се случва в жилището й в кв. "Възраждане" във Варна. Съвместният живот на двойката е съпътстван със системна злоупотреба с алкохол, с многобройни скандали, агресия, раздели и събирания. Часове преди драматичните събития, довели до смъртта на Марин, двамата отново се скарват, сбиват се и след като се сдобряват, отиват на плаж.

Вечерта започва спокойно с бутилка ракия и приятел на гости. По време на вечерята възниква поредният конфликт, придружен с викове, крясъци, размяна на удари, гонитба из апартамента. Люба и Марин започват да се бият, а убийцата взема нож и започва да нанася удар след удар върху тялото и главата на приятеля си. Марин успява да се придвижи до коридора, но разярената жена го настига и довършва започнатото.

По-късно експертите преброяват 23 прободни рани в различни части по тялото на жертвата. Люба е осъдена на 15 години решетки.

 Карма застига насилник

Държана за краката през балкона от седмия етаж, наранявана с кухненски нож многократно, бита с тръба и изхвърляна навън през нощта жена грабва нож и убива на място мъжа, който я изтезава от години.

Във фаталния ден насилникът я гони от вкъщи. Жената отива при майка си с децата. Мъжът започва да звъни, настоявайки да се прибере. Заплашва, че иначе ще я убие. Тогава изплашената жена се прибра и между тях избухва нов скандал. Малко по-късно вечерта е залята с горещ восък. Тогава не издържа психически и намушква мъчителя си с нож.

 Прочуваме се и в чужбина

Нашенка утрепа мъжа си в американското градче Гилбърт, Аризона, в края на миналата година. 51-годишната Иванка Колева намушква многократно мъжа си Стефан, а после, за да е напълно сигурно, че е мъртъв, го застрелва. Иванка купува пистолета два дни преди зверството и планира всичко. В момента е в ареста, тъй като гаранцията й е няколко милиона долара. Поводът за убийството не е изяснен на този етап.

Четете още

(ОБЗОР НА 2023 ГОДИНА) Издирвани убийци се връщат у нас

(ОБЗОР НА 2023 ГОДИНА) Издирвани убийци се връщат у нас

Реклама
Реклама
Реклама