Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16918497 www.bgdnes.bg

Оперират най-тежката българка

Деси и майка й вече са в Турция 

Лоши резултати забавят интервенцията, но момичето не се отказва 

Доли ЛУКАНОВА

Най-тежката българка се подлага на операция за намаляване на теглото. Десислава вече е в Турция, където ще направят животоспасяващата интервенция, научи "България Днес".

Неотлъчно до нея е майка й. Медицинската намеса бе насрочена за 23 януари, но лекарите са я отложили с няколко дни. Причината за това са някои лоши резултати от назначените на място изследвания.

Реклама

"След проведен разговор с г-н Росен Янчев от "MyChange Bulgaria", знаем, че при Деси има леко забавяне, но нещата засега вървят по план. Скоро тя ще се подложи на оперативната интервенция. Ще се справи и всичко ще бъде наред. След това ще живее напълно нов живот", категорични са от фондация "Подай ръка/заедно за по-добро бъдеще", които помагат на най-тежката българка в борбата й с килограмите.

Както "България Днес" ви разказа, 35-годишната жена от Ловеч е затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Тежи над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Десислава получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат - не може да се храни и изпитва нечовешки болки всяка вечер. Жената не може и да спи по гръб - задушава се. Всички тези неща трудно запазват психиката й здрава, но Деси стиска зъби и опитва да изплува на повърхността. Лъчът светлина се появява, когато младата жена решава да разкаже за проблема си и към днешна дата успява да открие решение.

В крайна сметка Десислава успява да извърви дългия път до Истанбул благодарение на Росен Янчев. Певецът благодетел много добре разбира състоянието й, тъй като самият той минава по същия трънлив път преди години. Янчев напълнява екстремно, докторите му дават няколко месеца живот. Въпреки това мъжът се подлага на специално лечение и диета и не само оцелява, но и отслабва драстично. След като успява да се пребори с килограмите, Янчев започва да помага на други хора, които имат подобни проблеми.

"Деси ме трогна с историята си! Напомни ми и за Христина, на която много исках да помогна. За жалост, Хриси издъхна, преди това да се случи. Изживях го тежко и емоционално. Когато разбрах за Деси, не се поколебах да подаря тази операция на нея", споделял е неведнъж пред вестника Росен, който пое разноските за хирургическата интервенция в Турция.

На Десислава предстои да бъде направена гастректомия, която представлява оперативно отстраняване на 80% от стомаха. След операцията трябва да се спазва строг режим, като първите две седмици пациентът е само на течна храна. Росен и фондацията "MyChange Bulgaria", която основава, покриват всички лекарства и хранителни добавки на Десислава за една година напред след операцията. По този начин подсигуряват спокойствие и грижа за младата жена и семейството й.

Когато се възстанови, на Деси й предстоят стоматологични прегледи, за да оправи и проблемите със зъбите си.

Желаем й успех!

Четете още

Нова година - нов късмет! ОПЕРИРАТ най-тежката българка Деси от Ловеч

Нова година - нов късмет! ОПЕРИРАТ най-тежката българка Деси от Ловеч

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Реклама
Реклама
Реклама