Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16985153 www.bgdnes.bg

Янка Рупкина СЕ ВЪЗСТАНОВИ след операцията на жлъчката

Възстановявам се след хирургическа интервенция на жлъчката, казва 80-годишната певица 

"Излизам на родната сцена през март, а тази година ще имам участия и по цял свят." Това заяви пред "България Днес" родната изпълнителка Янка Рупкина.

Реклама

Именитата певица съобщи радостната новост, след като внезапно, в края на 2023-та, спря всичките си участия заради спешна операция на жлъчката.

Процедурата успешно извършили специалисти в елитна столична клиника. Янка се възстановявала успешно, но лекарите я посъветвали да не планира публични изяви и пътувания, а да отдели време за възстановяване и почивка. Рупкина навлезе в средата на 80-те, но младее поне с 15 години, единодушни са нейните колежки. И на тази възраст знаменитата певица се появява на ВИП събития със стилна прическа, елегантни рокли и обувки на висок ток. Наистина през последните няколко години гласовитият талант от Странджа влизаше периодично в болница, но за проблеми със сърцето. Янка не скри, че е преживяла много тежко кончината на съпруга си, с когото бяха неразделни над 60 години, и това се отрази негативно на здравето й. Постепенно певицата започна да възвръща формата си. Фактът, че сега "белите престилки" не са имали опасения как ще понесе хирургичната интервенция, говори, че здравословната й кондиция е повече от задоволителна.

"Починах си и вече съм екстра. Давам си още малко време, но от март излизам първо на родната сцена, а след това ще мисля за концертите в Австралия, Америка и Германия, които отложих заради здравословното си състояние. Истината е, че сцената ми липсва и да пея за хората ме зарежда с енергия", разказа пред вестника Рупкина.

Именитата изпълнителка в момента живее при сина си Росен в елитен столичен квартал. Освен него за Янка се грижат още снаха й Цвета и сестрите й.

"Благодарна съм, че близките ми не ме оставят. Живея при детето си, а Росен е много съвестен син и дори за кратко не се отделя от мен. Снаха ми Цвета и сестрите ми също са неотлъчно до мен. Щастлива съм, че и приятелите ми не ме забравят и винаги има с кого да се разходя или да седна на сладка раздумка", разказа Рупкина.

Четете още

Янка Рупкина благодари на Господ, че е жива

Янка Рупкина благодари на Господ, че е жива

Янка Рупкина го закъса, оперираха я от жлъчка

Янка Рупкина го закъса, оперираха я от жлъчка

Реклама
Реклама
Реклама