Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17103898 www.bgdnes.bg

Оперираха успешно най-тежката българка

*Десислава от Ловеч започва нов живот 

*Момичето се върна от Турция, посрещат я изненади у дома 

Операцията за намаляване на теглото на най-тежката българка премина успешно. Десислава от Ловеч се подложи на гастректомия, която представлява оперативно отстраняване на 80% от стомаха. 35-годишната жена замина в Турция, за да направи първата крачка към пълната промяна.

"Добре се чувствам. Не изпитвам болка, по-скоро тежест", споделя от болничната стая Деси след операцията.

Реклама

Медицинската намеса бе насрочена за 23 януари, но лекарите я отложиха с няколко дни заради влошени резултати след назначените на място изследвания. Въпреки това Десислава не се отказва, а изчаква търпеливо и се доверява на специалистите. Така в края на първия месец от годината операцията й е факт. Младата жена успява да извърви дългия път до Истанбул благодарение на Росен Янчев. Певецът благодетел много добре разбира състоянието й, тъй като самият той минава по същия трънлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто основател е Янчев, покриват освен операцията и всички лекарства и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този начин подсигуряват спокойствие и грижа за младата жена и семейството й, които са в затруднено положение.

"Всичко мина без проблеми. Деската се възстановява, стискайте палци. Благодарим на всички, които я подкрепят", споделя самият Янчев, който заедно с майката на Деси са неотлъчно до нея през целия процес.

Както "България Днес" ви разказа в предишни броеве, 35-годишната жена е затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Десислава тежи над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Жената получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат - не може да се храни и изпитва нечовешки болки всяка вечер.

Десислава се опитва да остави тези неща в миналото. Борбената жена остана известно време под наблюдение в турската клиника, след което се прибра отново у дома. А там я чакаха нови приятни изненади.

"Продължаваме с хубавите новини. В дома на Деси доставихме чисто ново легло и вече няма да спи на пружини и скъсани матраци", информират и от благотворителната фондация "Подай ръка/заедно за по-добро бъдеще", които също помагат на най-тежката българка в борбата й с килограмите.

Дентална клиника от София са поели ангажимент да извършат напълно безплатно лечение на зъбите на Деси. За жената ще бъде предложена и работа, след като мине през всички лекарски интервенции. Оттук нататък за Деси следват няколко месеца на лечение и спазване на строг режим, като първите две седмици ще е само на течна храна.

Четете още

Оперират най-тежката българка

Оперират най-тежката българка

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Най-тежката българка Деси вече не е затворник

Реклама
Реклама
Реклама