Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17227870 www.bgdnes.bg

Уволняват самотна майка с тежко заболяване

  • Блага и дъщеря й години са тормозени 
  • Щастлив край за друга жена, жертва на насилие 

Самотна майка с множествена склероза е била уволнена от работа заради болестта си. Това съобщиха пред "България Днес" от благотворителната организация "Подай ръка".

Блага сама отглежда дъщеря си Яни. Жената страда от множествена склероза и поради тази причина преди месец я уволняват от работа. Работодателят заявява, че на Блага не може да се разчита, тъй като често й се налага да излиза в болничен. Заради заболяването и големия стрес покрай уволнението си Блага има проблеми с придвижването и зрението си.

Реклама

"Блага живее под наем в София, оставена е от мъжа си, който я пребивал, а сега изобщо не се интересува от нея и от детето. На всичкото отгоре мъжът й я заробва с кредити, които сега тя трябва да плаща сама. Оставяйки без работа, Блага изнемогва. Натрупали са се и 700 лв. за парно, а имат и битови сметки, които тя не може да покрие с ТЕЛК пенсията си от 400 лв. на месец. Дори парите за храна не стигат. Жената има нужда от средства, докато намери нова работа. Яни преди няколко дни е имала рожден ден, но не са могли да го празнуват", сподели пред вестника Кристиян Николов от благотворителната организация.

Доброволецът разказва, че не губи надежда и вярва, че с помощта на добри хора ще успеят да помогнат на мама Блага и малката Яни. За това свидетелстват множеството подобни истории с щастлив край. Един от последните примери е разтърсващата история на мама Дени и децата й Ани и Нелин.

"Дени ни потърси по телефона. Тя е от Русе и заедно с децата си дълги години била жертва на тормоз от страна на мъжа й. Ситуацията ескалирала, когато майката реши да сложи край и изгонва бащата на децата си от жилището й", разказа Николов.

Доброволецът сподели пред вестника, че в яростта си мъжът изпочупва всичко в жилището, което не успява да вземе.

"Той остави дома им гол, а децата си да спят на земята. Бащата дори счупи телефоните на Ани и Нели, оставяйки ги без всякаква възможност да потърсят помощ", каза Кристиян.

С помощта на съседи и "Подай ръка" за два дни мама Дени успя да възстанови покъщнината си.

"Местните помогнаха доколкото можаха, а ние допълнихме голяма част от необходимите неща. Занесохме бюро, хладилник, готварска печка, легла и телефони за децата. Другата седмица Ани и Нели ще получат лаптопи и училищни принадлежности. Погрижихме се и кученцето им да получи храна и лакомства, сподели Кристиян и допълни:

"За щастие Дени и дечицата й продължават напред към по-добър живот, както се надяваме да се случи и с мама Блага и малката Яни".

ДА ПОМОГНЕМ НА БЛАГА И ЯНИ

Можете да помогнете на семейството чрез банкова сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Блага и Яни

PayPal: [email protected]

Реклама
Реклама
Реклама