Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17647101 www.bgdnes.bg

Гуруто на здравословното хранене Иван Гарабитов: Дъвчете всяка хапка по 32 пъти!

Пийте вода 40-50 минути преди или след хранене 

Правилно е да се храним редовно с по-малки дози. Преяждането вреди. Всяка хапка е добре да се дъвче поне 32 пъти. Водата е хубаво да се пие 45-50 минути преди и след хранене. По време на хранене не е полезно, защото разрежда стомашните сокове и започва нарушаване на обмяната на веществата.

Това са само част от ценните напътствия на гуруто на здравословното хранене у нас Иван Гарабитов. Според Световната здравна организация България е на пето място по затлъстяване при децата в Европа. Обездвижването и нездравословното хранене са основните причини за наднорменото тегло още в ранна детска възраст.

Реклама

Лечителят Гарабитов, който през 20-годишната си практика е помогнал на много едрогабаритни малчугани да свалят излишните килограми, дава простички за изпълнение съвети. Ниската физическа активност на подрастващите и липсата на гимнастика в училищата вредят на здравето им, посочва Иван. Затова им дайте пример - спортувайте заедно с тях през уикенда. Или ги прибирайте от училище, като ходите с тях 2-3 спирки пеша. Така целият стрес от деня и при децата, и при родителите ще отмине и всеки ще се прибере отпочинал, във възстановена мисловна и физическа кондиция.

Световният гуру Шри Чинмой съветва, ако нямаме време да спортуваме - да ходим 2-3 спирки пеша от и на работа. Ходенето пеша е изключително важно и за пенсионерите. Баба и дядо могат да водят децата на градина и училище пеша и така да се запазят жизнени и млади.

Научете ги да дишат правилно - дълбоко, бавно и ритмично през носа, посочва още Гарабитов. Това подобрява жизнеността и прочиства ума. Когато някой вдишва и издишва през устата, той вече е болен. Няма ли кислород, няма живот. Правилното дишане е: на 5 крачки вдишваш, 5 крачки издишваш. Шерпите правят на 4 крачки вдишване, на една задържат и на 4 крачки издишват. И катерят без кислородни апарати най-високите върхове.

Гарабитов съветва и как лесно да свалим вече натрупаните излишни килограми при децата – като изчистим тялото им от токсините. В борбата с вътрешната автоинтоксикация на организма и грижата за хигиената на вътрешните органи помагат 2 сиропа. Учени от БАН доказаха, че създаденият от Иван натурален сироп "Дар от Гарабитов" - уникална комбинация от ябълков оцет, чесън, джинджифил и мед, детоксикира организма, балансира жизнените функции и подобрява жизнеността.

Ефектът се засилва, когато българският сироп се приема в комбинация с швейцарски натурален дървесен сироп, произвеждан от 50 години и разпространяван в над 130 страни. Той е разработен с цел прeчистване на организма и отслабване. Вместо изтощителни диети напитката може да се приема като вкусна течна храна – питателна и енергизираща.

Четете още

Картофите - мощен цяр за коксартроза и артрит

Картофите - мощен цяр за коксартроза и артрит

Киста на черния дроб? Трябват ви мед и орехи

Киста на черния дроб? Трябват ви мед и орехи

Как да свалим до 15 кг само с билки

Как да свалим до 15 кг само с билки

Как да се храним, ако имаме високо кръвно налягане?

Как да се храним, ако имаме високо кръвно налягане?

Реклама
Реклама
Реклама