Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17693009 www.bgdnes.bg

Скандал! Покриват барелеф на Елин Пелин с гипсокартон

Майстори, ремонтиращи сградата на ОУ "Елин Пелин", почти зазидаха барелефа на патрона на училището. За това алармираха от "Спаси Пловдив", като публикуваха и редица снимки в социалните мрежи.

"В училище "Елин Пелин" тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена отговорност за това кощунство!!!", пише на фейсбук страницата на сдружението Асен Костов.

Реклама

По този повод Тони Стойчева, кмет на район "Западен", на чиято територия се намира училището, обясни, че в него се извършва основен ремонт по Плана за възстановяване и устойчивост, на който възложител и контролиращ е Община Пловдив.

"При реализиране на строителните дейности се забелязва, че на място те не са съобразени с барелефа на Елин Пелин, за което директорът г-жа Вангелова е подала незабавно сигнал до Общината. Следствие на това, в тази част ремонтът е спрян до намиране на решение, тъй като преместването на барелефа е свързано с риск от счупване. Възложителят Община Пловдив, съвместно с проектантите, работят по намиране на решение", обясни кметът на район "Западен" пред БНР.

Четете още

Ученичката Стеляна е най-добра в мазилките

Ученичката Стеляна е най-добра в мазилките

Мухъл вкъщи - грозно и разболява
Мухъл вкъщи - грозно и разболява

Мухъл вкъщи - грозно и разболява

Реклама
Реклама