Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1770709 www.bgdnes.bg

Накарали бременната да се самоубие?

Дело за склоняване към самоубийство е образувано по случая със 17-годишната бременна, която се хвърли от 18-ия етаж в Пловдив. Това съобщи вчера районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. Делото е образувано веднага след инцидента, като това е стандартна процедура, коментираха разследващите. Все пак те ще търсят мотиви за постъпката на момичето.
Ужасяващата трагедия се разигра в петък на ул. "Преспа". Тогава бременното момиче скочи от 18-ия етаж на блок и почина.
Бременната не е оставила предсмъртно писмо, не е имало и други индикации за това какво смята да направи.

Тя е имала установени психични заболявания преди бременността. Страдала е от шизофреидна параноя. Заради бременността си е спряла медикаментозното лечение и това е довело до влошаване на психическото й състояние. Момичето е било омъжено в София, прибрало се е в Пловдив при майка си, за да й погостува. Според една от версиите тийнейджърката се скарала с роднините си, които настоявали да направи аборт и да продължи образованието си.
Разпитват се близки и приятели, за да се разбере причината за взетото решение. Ще се търсят доказателства и от София, където самоубийцата е живяла. Към момента няма данни някой да я е подтикнал към самоубийство.
Проблем с психичното здраве може да е причина и за друга кървава драма в Пловдив - тройното убийство и самоубийство на семейство Тепавичарови, смятат разследващите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама