Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17969038 www.bgdnes.bg

Васил Драганов забрани чалгата на дъщеря си

"Всичко е наред с матурите, нямам оплаквания."

Това обяви актьорът Деян Донков по повод издънката с матурите тази година и добави: "За моя Деян не бяха стрес тези матури, но не знам още каква му е оценката. Сега чакаме".

Тази година на матурите беше допуснат пореден гаф. В някои от тестовете липсваха диаграма към един от въпросите, което прави решаването му невъзможно.

Реклама

"Много ученици са пострадали и не са правилно оценени. А това е вход към университетите. Тези 4 точки евентуално ще струват влизане в специалности, в които децата биха желали да се реализират", посочи Венцислава Миндова, преподавател по български език и литература.

От Министерството на образованието се заканиха, че ще накажат училищата, които са раздали матура с липсващи елементи на задачите. В крайна сметка бе решено, че всички деца, които не са получили модула, ще бъдат оценени с максимален брой точки.

Въпреки драмата около матурата Донков е категоричен:

"Хлапетата имат нужда от стрес. Дисциплината в образованието и в културата е много важна. Виждате от какви неща се вълнуват хората по телевизията напоследък", казва актьорът.

Децата трябва да се възпитават в различни ценности от тези, което имаме в момента, коментира актьорът. Той разказва как бил спрян за автограф от майка и момченце, което гледало "Под прикритие". Детето казало, че иска да стане като престъпниците в сериала.

"Трябва да се внимава какво се дава на децата да консумират като култура. Сега строя къща от глина на село и ги водя моите синове с мен, за да ги уча на любов към природата. Въобще да не се занимават с таблети и телефони и да не учат имената на лошите герои. Просто да са близо до природата", категоричен е Донков. 

Колегата му Васил Драганов също не е притеснен от гафа на изпитите.

Реклама

"Аз и дъщеря ми сме много доволни от матурата, защото вкъщи много четем Смирненски и много го обичаме. Въобще да се наказва училище за подобно нещо е безумие. Аз не знам още как е минала матурата на моята дъщеря. В скоро време ще разберем" - казва Драганов.

За сметка на това актьорът е озадачен от учебника по български и литература, където имало разказ за ревност между две деца и родителите им. За Драганов това е нелепо. За него ситуацията в образованието отговаря на ситуацията в държавата и на различните абсурди, които ни преследват.

"Старая се децата ми да са образовани, но иначе нивото на образование в държавата не е на необходимото ниво" - казва актьорът.

И това се виждало и по тези, които завършват средното си образование.

"Дъщеря ми завършва строителния техникум. Събрахме родителите 500 лв. за музика и това се оказа, че е нает ромски оркестър", възмущава се актьорът.

"Абе тате, ти си ме правил в радио "Веселина", когато си работил там. Каква музика да слушам", пошегувала се дъщеря му.

Васил Драганов в момента приготвя плейлист за абитуриентската вечер на дъщеря си. Единственото му условие е преди 10 часа вечерта да няма никаква чалга.

Четете още

Христо Шопов ли? Ето кои са нарочените за побойници актьори

Христо Шопов ли? Ето кои са нарочените за побойници актьори

Васил Драганов стяга бала на щерката

Васил Драганов стяга бала на щерката

(Папараците ни преподават) Васил Драганов бърза за репетиция

(Папараците ни преподават) Васил Драганов бърза за репетиция

Бившата на Васил Драганов ражда до дни, Андреа дарява новия си с дъщеричка

Бившата на Васил Драганов ражда до дни, Андреа дарява новия си с дъщеричка

Реклама
Реклама
Реклама