Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825887 www.bgdnes.bg

Син закла баща си след 15 ракии

15 големи ракии и два литра червено вино е изпил отцеубиецът Красимир Дяков, който закла баща си с кухненски нож. Това стана ясно по време на започналия отново процес срещу 35-годишния мъж, който уби 65-годишния си родител. Синът отказа делото да се гледа по съкратено производство, което можеше да му осигури с 1/3 по-лека присъда.

Така процесът срещу отцеубиеца Красимир започна с разпит на ченгетата, които се отзовали на сигнала за битова свада.
ДБеше между 22 и 23 часа. Щом дежурният ми каза адреса, веднага се сетих за кого става дума. Бил съм квартален полицай в района, ходил съм и друг път в този дом за битови скандали. Знам, че бащата Панайот нападаше на няколко пъти брата на Красимир - Диян. Като цяло бяха проблемно семейство", започна разказа си пред съда инспектор Райко Дачев.

Реклама

Синът Красимир се разплака и потвърди в съда, че баща му е превърнал живота на семейството в ад. Постоянно ги тормозил и психически, и физически. Синът често се барикадирал в стаята си или спял навън, за да избегне конфликтите.
Във фаталния ден двамата с таткото започнали да пият от 20 часа. След литър и половина ракия и 2 литра вино Красимир отишъл да си легне. 65-годишният баща Панайот почукал на вратата на стаята му и го поканил да опита от десерта, който сам приготвил. Красимир излязъл от стаята, но бащата го причаквал въоръжен с кухненски нож и го нападнал.

 Ченгетата още са потресени от грозната гледка, която видели в дома на Красимир и Панайот. Синът стоял на колене, държал в ръцете си окървавената глава на бащата си и ридаел с все глас: ДТози път го направих. Стана тя каквато станаУ. Ченгетата се опитали да окажат първа помощ и положили заклания на възглавница, докато пристигне линейката. През това време Красимир повтарял неадекватно: ДПо-добре ти, отколкото аз", разказаха ужасените ченгета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама