Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1881331 www.bgdnes.bg

Фотограф снима битката на жена си с рака (39 снимки)

Нюйоркският фотограф Анджело Мередино решава да направи фотоесе за битката на съпругата си с рака на гърдата, която за съжаление печели коварната болест.

Анджело заснема всички фази на рака и то с най-любимия си човек - жена си Дженифър. Фотоесето му запечатва „човечното лице на болестта".

Реклама

В сайта си Мередино пише, че снимките „показват предизвикателство, трудност, страх, тъга, самота", но най-вече любовта на двамата влюбени, врекли се един на друг през септември 2007 г.

Само 4 месеца по-късно Дженифър разбира, че има рак. След 4 години тежка битка тя умира.

„Преди аз и Джен да се сблъскаме с това, не знаех какво е", признава фотографът.

Днес само сайтът му - "Битката, която не ние избрахме", помага да преодолее загубата на Дженифър, която починала преди година и половина - твърде скоро след романтичната сватба.

„Чувствам, че успях да направя нещо позитивно от нещо ужасно", казва Анджело Мередино и се радва, че последните мигове живот жена му прекарва с близки и приятели.

"Попитах Джен какво най-много й хареса в този последен за нас двамата ден. Тя се замисли за момент, после погледна дълбоко в очите ми, по-дълбоко откогато и да е преди ... и ми каза: "Много ми хареса всичко." Това е, което искам хората да знаят за Дженифър, разказа Анджело във фейсбук страницата си.

Дженифър е една невероятна жена, тя живя живота си с такава страст, че ти се иска да станеш по-добър човек, когато си около нея. Не мога да си представя какъв щеше да бъде живота ми, ако не бях срещнал Джен. Това е най-щастливият момент от моя живот", казва мъжът, който намери сили да заснеме битката на жена си с рака.

Ето и цялото фотоесе на Анджело от 30 снимки

                                   

                                     

Реклама
Реклама
Реклама