Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4936011 www.bgdnes.bg

Гръмнах ортака си с 4 куршума

Спасих няколко човешки живота с убийство, изповядва Людвиг Толумов

Автор: Борислав РАДОСЛАВОВ          Снимки: Борислав ТРОШЕВ

"Хроника на една доживотна присъда". Така ще се казва книгата, която пиша в килията. Обиколил съм цяла Европа и Южна Африка. В главата ми има струпани файлове за стотици страници. Ще бъде в стила на Христо Калчев и Николай Хайтов. Не смея да кажа, че ще е бестселър, но в рамките на 300-400 страници ще се получи готино."

Реклама

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целият текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".


С тези думи ни посреща в килията си в пловдивския зандан един от най-хладнокръвните убийци - Людвиг Толумов. Килърът излежава доживотна присъда за няколко жестоки убийства, от които пред вестника признава само за едното.


Килията на Толумов е богато обзаведена - има плазмен телевизор на стената, а от затворническата управа му позволили да си внесе стара пишеща машина, на която да печата бъдещия бестселър. В стаичката има също кафе машина, радио, вентилатор и нова дограма на прозореца.


На фаталния 13 май 2000 г. 18-годишната Руждие Юсеинова от с. Православен и годеникът й Севгин Мюмюн (20 г.) тръгнали на дискотека в димитровградско село. Заредили опела си на бензиностанцията в с. Бяла река малко след полунощ и отбили край пътя, за да си приказват и да се целуват.


В разгара на ласките от тъмнината изскочили два силуета. Толумов и спътникът му Иван Серафимов-Сладкото пребили Севгин. След това го застреляли с два куршума в кръста и слепоочието и скрили трупа му в храстите. После пребъркали дрехите на младежа и му взели златни пръстени, мобилен телефон и радиокасетофон.


След това качили Руждие в колата и я закарали край параклис, където я изнасилили. Наръгали я 8 пъти в гърдите, корема и шията и я оставили да умре. Момичето обаче оцеляло по чудо, след като ножът минал на милиметър от сънната артерия.


Девойката дошла в съзнание и успяла да стигне пълзешком до шосето. Там случайно я забелязал полицай от Първомай и я закарал в болница.

Реклама
Реклама
Реклама