Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5286265 www.bgdnes.bg

Двама фермери пребиха крадец до смърт край Устина, друг е в кома

Двама фермери пребиха крадец до смърт, друг е в кома в болница, съобщиха от Окръжна прокуратура. Инцидентът е станал тази нощ във ферма близо до Устина, пише trafficnews.bg.

През нощта двамата пострадали проникнали във фермата, като вероятно са смятали да крадат. Там обаче били собственикът на фермата Георги К. на 46 г. и Димитър К. на 67 г., които им нанесли побой. Пострадалите са с неустановена до момента самоличност. В резултат на причинените на пострадалите телесни увреждания, единият е починал на мястото на инцидента, а другият е отведен в здравно заведение за оказване на медицинска помощ, където е настанен с опасност за живота.

Реклама

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидента. По случая е започнало разследване, с оглед данни за умишлено убийство.

Двамата извършители са задържани от органите на полицията за срок от 24 часа по реда на ЗМВР, в рамките на които наблюдаващият прокурор, след преценка на събраните доказателства, ще прецени спрямо кого и какви обвинения да бъдат повдигнати.

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. Предстои да бъдат назначени съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама