Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5989343 www.bgdnes.bg

Куче се прави на Моцарт

Тера е поканена да пее на сватба

Доли ТАЧЕВА

Куче се научи да имитира Моцарт съвсем само! Щом чуе мелодията на прочутата "Малка нощна музика", Тера заема творческа поза и започва да джавка в синхрон с творбата. Странният талант на четириногото дошъл заедно с новата година.
"Тера сама реши, че трябва да пее! Не съм я учил. Бях много изненадан, когато извиси глас точно на 1 януари", разказа пред "България Днес" Георги Димитров, цигулар, на когото кучето партнира.


Четириногата звезда вече дори е получила първия си ангажимент. Млада жена е поканила Тера да пее на морската й сватба през лятото.
"Обади ми се една бъдеща булка, която ни е видяла на главната в града. Много държеше да присъстваме на сватбата й и Тера да пее. Няма да я обличам с костюм, защото времето ще е топло и не искам да я мъча, но задължително ще й сложа папийонка или някакъв друг подходящ аксесоар", допълни цигуларят.

Реклама


Тера е порода голдън ретривър и е на година и половина. Знае всички мелодии, които свири стопанинът й, но само на една проявява певчески умения.
"Свирил съм й 10-15 неща, но на нищо не реагира така, както на Моцарт! Иначе навсякъде е с мен. В леглото, в тоалетната, докато ям, докато спя, докато свиря - навсякъде", смее се Георги.


Тази Коледа е била първа за музикалния дует. За повода Георги й е ушил специално костюмче на елф, с което кучето да се фръцка под тепетата. Рожденият й ден, който е на 10 юни, също се отбелязва подобаващо. Има специална торта, а за музикалното животно дори корона.


"Взел съм й различни аксесоари, за да не се различава по нищо от мацките кифли навън. Има и много играчки, с които обожава да си играе", допълни музикантът.
Пеенето не е единственият талант на животинската звезда. Кучето може да различава лявата от дясната си лапа, лае по колкото пъти му кажеш и много обича да раздава целувки. Георги често награждава Тера с кучешки бонбони и кокалчета, но най-голямото лакомство за нея е млякото.


"Спомням си една комична ситуация с нея, отново на главната в Пловдив. Една мацка с доста къса пола дойде да й се радва, докато свирех. В играта си кучето й вдигна полата пред насъбралите се хора. Съответно всичко й се видя. Поизчерви се малко момичето, но как да се разсърди на такова готино куче", допълни, смеейки се, цигуларят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама