Реклама
https://www.bgdnes.bg/da-pomognem/article/10825950 www.bgdnes.bg

Спортисти в помощ на дъщерята на Стойко Сакалиев

Любомира се бори с рядък вид рак, необходими са средства за лечението й

Десетки родни спортисти се обединяват около каузата за спасението на Любомира Сакалиева.

18-годишната дъщеря на Стойко Сакалиев се бори с рядък вид рак - синовиален сарком. За неволите на семейството си съобщи самият Стойко. Бившият нападател на ЦСКА и настоящ администратор на клуба разтърси с признанието, че дъщеря му се бори за живота си.

"Вече много от вас знаят, че съм изправен пред трудно изпитание! Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак - синовиален сарком. Преди месец претърпя тежка операция, премахнаха й бъбрека и сега предстои лечение, химиотерапия. Сумата, която беше обявена от болницата, е ориентировъчна и е около 70 000 евро. Получих изключително голяма подкрепа от ЧОВЕК, на когото ще бъда БЛАГОДАРЕН ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!", гласи публикацията на Сакалиев, с която призовава фенове, приятели и близки да му помогнат.

Реклама

Зад каузата и борбата на момичето застават едни от най-големите имена в родния футбол. Благой Георгиев и Валери Божинов призоваха феновете си да дарят.

"Нека бъдем хора! Нека помогнем!", написа Благо и сподели дарителската сметка, същото направи и неговата половинка Златка Райкова.

Георги Сърмов се включи в кампанията: "Мили хора, нека помогнем на прекрасната Люби в битката й с тази коварна болест", призова Сърмов от профилите си в социалните мрежи.

Призив за помощ отправи и първата братовчедка на Стойко Сакалиев, фолкзвездата Гергана.

"Приятели, нека помогнем на нашето прекрасно слънчево момиче Люби да преодолее това изпитание и да продължи да сбъдва мечтите си! Обичаме те безкрайно много, с теб сме!", написа изпълнителката на "Губя те бавно" в инстаграм.

В официалната страница на ЦСКА, които в момента са в затруднено финансово положение, също се появи публикация в подкрепа на Стойко.

"Въпреки че в момента събираме средства за несправедлива и нечестна ситуация, в която се озовахме заради непрофесионалното, некадърно и престъпно управление на клуба ни в предишните години, то няма как да останем безразлични, когато един истински АРМЕЕЦ има нужда от помощ."

Зейнеб Маджурова, Ваня Джаферович също призоваха последователите си да помогнат.

Това е българската сметка, по която можете да дарите:

Stoyko Marinov Sakaliev

IBAN BG59FINV91501017584451

Реклама
Реклама
Реклама