Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13882918 www.bgdnes.bg

Два лагера клатят "Левски"

"Левски" е разделен на два лагера на най-високо ниво и това не вещае нищо добро за клуба. Противниковите екипи гравитират около мажоритарния собственик Наско Сираков, от една страна, и изпълнителния директор Ивайло Ивков.

Разделението вече изглежда необратимо. Според хора, близки до клуба, е започнало още преди Нова година, но едва сега бе изнесено и пред обществото. Направи го Ивков на пресконференция преди няколко дни. Досега изпълнителен директор не бе нападал по такъв начин собственик.

Реклама

Всъщност шефът гравитира около голяма фенска фракция на "Левски" - "София Запад", която никога не е крила противоречията си със Сираков, научи "България Днес". Дори и след успеха за Купата на България през пролетта и победите над ПАОК те не спираха с нападките към легендата. Ултрасите са против модела с едноличен собственик, като искат клуба да се управлява от феновете.

На този етап Сираков запазва мълчание след атаката на Ивков. Очаква се той да вземе отношение на предстоящото Общо събрание на клуба на 6 април. Най-вероятно ще бъде предложена смяната на изпълнителния директор. Причината е, че след изказването му двамата трудно биха продължили да работят заедно. Мнозина прочитат зад мълчанието на Сираков и нежелание все още да се опълчи на фенската групировка.

Най-интересна е ситуацията със Станимир Стоилов, който май е по средата между двата лагера. Треньорът подкрепя Ивков и феновете в някои искания.

"Моето мнение съм го казал от доста време. "Левски" трябва да се управлява от кабинета на изпълнителния директор и от треньора, след като се мине тунелът на стадиона. Аз не бягам от моите си решения. След като изпълнителният директор е казал нещо, значи е така. Ако някой може да ме убеди, че има нещо по-добро от моето мнение за "Левски", винаги съм готов да спорим. Аз и изпълнителният директор получаваме заплати, за да се борим за интересите на клуба", заяви Мъри.

В същото време Стоилов често е в компанията на Сираков. Отношенията между Наско и Мъри не са обтегнати, макар и да имат някои спорове в процеса на работата.

Четете още

Хиляди "сини" фенове плащат на НАП

Хиляди "сини" фенове плащат на НАП

Илиана Раева спази обещание, Сираков дари 60 000 лв. за "Левски"

Илиана Раева спази обещание, Сираков дари 60 000 лв. за "Левски"

Напрежение в "Левски"! Иво Ивков скочи на Наско Сираков, дълговете растат

Напрежение в "Левски"! Иво Ивков скочи на Наско Сираков, дълговете растат

"Левски" ще продава акции

"Левски" ще продава акции

Реклама
Реклама
Реклама