Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13980011 www.bgdnes.bg

"Левски на левскарите" с атака по Сираков

Председателят на Сдружението „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов призова, който лъже, да напусне „сините“. Той и още двама членове дадоха пресконференция, на която нападнаха яростно мажоритарния собственик Наско Сираков. 

„В края на подготовката Станимир Стоилов разкри, че е имало оферти за наши футболисти на стойност 6 милиона лева, а изълнителният директор Ивайло Ивков потвърди за това - обяви Костадинов. - Мажоритарнитят собственик Наско Сираков окачестви тази информация като класическа лъжа. След вчерашното му участие в националната телевизия стана ясно, че това не е лъжа. Там стана ясно и че едва ли не от НАП са провалили сделката за Хосе Кордоба. Лошо впечатление ни направи, че вероятно премълча за други оферти със сходна сума. Той окачестви това като опасност за втора Казанска афера. Това не ми прозвуча добре, особено от главно действащо лице в аферата „Джо Диксън“, каза още председателят на „Левски на левскарите“.

Реклама

След това поиска, коййто лъже, да напусне клуба.

„Призоваваме Стоилов и Ивков, ако ни лъжат, да подадат оставки без никакви претенции към клуба. Не ни подобава да бъдем следвани от лъжци. Ако се окаже така, че мажоритарният акционер ни е излъгал за пореден път, да депозира акциите си и да станат собственост на нашия клуб. Така левскарите ще можем да управляваме заедно с генералния споноср, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води преговорите с НАП. Така ще можем да продължим битката за спасяването на "Левски". Очевидно някой лъже, нека се разбере кой е той и веднъж завинаги да спрат тези недостойни и неправилни неща“, призова Костадинов.

След това отново посика Сираков да депозира акциите си в клуба.

"По демократичен начин ще изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора. Излишен е този спор. Сираков е звезда на "Левски", голмайстор, няма смисъл да влиза в борба за акции. Всички знаем как ги получи. Разбира се, ако се окаже, че той е човекът, който ни лъже и ни подвежда непрестанно“, добави председателят на "Левски на левскарите".

Според него лошото управление води до финансови проблеми.

"Левск"и е феномен. Трябват ни лидери и водачи, които да използват нашата емоция. Това не е обикновен бизнес. Ние сме готови на всичко. Даваме пари буквално за нищо. Правим го, защото за нас това е идеологическа доктрина, близка до религия. Сираков беше избран от феновете. Обърна се към огранизираните привърженици, сега извежднъж станахме под 1%". Ако ни подвежда, трябва да поеме отговорност. Срок не поставяме, истината ще излезе наяве. Знаем колко е отговорно това, което правим и какви могат да са последствията. Ще водим битка до край. Свободен, независим и печеливш "Левски" за нас е цел. Ние сигнализираме за този проблем и опитваме да стигнем до решение още от юни миналата година. Разговорите с господин мажоритарния акционер липсват.  Девет месеца чакаме да падне нещо от небето. Е, то не падна. Аз лично ще гласувам за Наско Сираков за президент и председател на Надзорния съвет. В нашите среди са най-качествените хора в България - Стоилов и Сираков. Трябва да им се даде време да изкарат клуба от батака и да не им се пречи. В името на "Левски" всичко е възможно. Не си обяснявам как Сираков не намери повече от един спонсор, не изключваме генералния спонсор, напротив, разчитаме на тях. Поели са ангажимент към НАП и старши треньора. Сираков допусна стратегически грешки, ще ги покрием, до безкрай ще ги покриваме, но да поеме отговорност. Не може вечна търпимост и вечни прошки. Не знам как е възможно Надзорния съвет да ограничава правата на акционерите. Изпълнителният директор отсъства от преговорите. Сега излязохме с "добрата" новина, че НАП се разпорежда с парите на "Левски". Имаме съмнения, че не дойдоха спонсори заради Сираков. Настояваме мажоритарния акционер да отстрани изпълнителния директор, ако той лъже. Защо не взима това решение? Искаме истината по идеологически причини. Досега акции не сме искали, но с времето узряхме и разбрахме как могат да се случат нещата. В "Левски" вече има истински лидери, доказани и способни хора. Най-сетне привърженциите ще влезем в ролята на съпортъри. Много малко хора в България и по света са способни на това, което те могат. Най-добрите решения са съсредоточени в тези левскари - Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Господин Сираков също е левскар. Убеден съм, че е възможно отново да сме заедно, но трябва да се променят отношенията", завърши Димитър Костадинов.

Четете още

Уелтън: Благодаря на Бог

Уелтън: Благодаря на Бог

Наско Сираков: Втора Казанска афера не ми трябва

Наско Сираков: Втора Казанска афера не ми трябва

Мъри отговори на Батков: Незначителна фигура, не ме вълнува!

Мъри отговори на Батков: Незначителна фигура, не ме вълнува!

Мъри шокира: Няма да давам пресконференция заедно със Сираков

Мъри шокира: Няма да давам пресконференция заедно със Сираков

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама