Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13999821 www.bgdnes.bg

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов: Контролите още не са на дневен ред

Приятелски мач между националния ни отбор по футбол и този на Германия не е пропаднал като идея, призна пред "България Днес" вицепрезидентът на БФС и отговорник за международните връзки Михаил Касабов.

Самият Касабов в момента е в чужбина, но не пожела да уточни дали по дела, свързани с БФС, или по други.

Реклама

В медиите се появи информация, че от централата в Бояна са искали да уредят приятелски срещи на "лъвовете" с тимовете на Германия и Аржентина, но те са пропаднали и вместо тях избраниците на Младен Кръстаич ще срещнат тези на Узбекистан и Албания.

Германия е домакин на европейското първенство през 2024 година, а нашите са в квалификационна група с Унгария, Черна гора, Сърбия и Литва. "Трикольорите" стартират похода към големия форум с домакинство на Черна гора в Разград на 24 март, петък, от 19,00 часа в Разград. След това наред е гостуването на Унгария на 27 март, понеделник, от 21,45 часа.

През септември и октомври за българския отбор има дупки в програмата, за които селекционерът е поискал да бъдат уредени контролни мачове. Президентът Борислав Михайлов и вицето Касабов бяха в Мюнхен за реванша на "Байерн" срещу ПСЖ от Шампионската лига и покрай тази визита тръгна слух, че се урежда двубой с Бундестима и световния шампион. А след това и че тези срещи пропадат.

Като домакин на еврошампионата Германия не играе квалификации. Бундестимът все още не е обявил дългосрочна програма. Засега потвърдени са приятелските срещи с Перу (25 март) и Белгия (28 март). От БФС се надяват да направят така, че Германия да срещне нас през септември. Що се отнася до Аржентина, то това е много сложно, тъй като те първо трябва да направят своята програма и не е ясно дали тя ще включва мачове на Стария континент. Ако да, то желаещите да играят срещу първенеца на света ще трябва да платят доста сериозна такса, казва наш източник от БФС.

Четете още

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Кръстаич ще класира България на европейско!

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Кръстаич ще класира България на европейско!

Галена пее на юбилея на Боби Михайлов

Галена пее на юбилея на Боби Михайлов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама