Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14169590 www.bgdnes.bg

ЦСКА прави чистка през лятото, поне шестима си тръгват

ЦСКА готви мащабна чистка след края на сезона. Поне шестима от футболистите от настоящия състав ще се разделят с "червените" през лятото, въпреки че имат реалния шанс да станат шампиони тази година. От "Армията" си тръгват ненужните защитници Мено Кох и Енес Махмутович, халфът Жеферсон, както и нападателите Бисмарк Чарлз, Дауда Бамба и Радослав Живков. Всички те с изключение на Махмутович са с изтичащи договори и шансовете те да бъдат подновени са почти нулеви. За защитника ще се търси купувач или разтрогване на контракта. Шестимата имат периферна роля в отбора и не са допринесли почти с нищо за първото място в класирането. 

Неясно е бъдещето и на двамата вратари Густаво Бусато и Димитър Евтимов. Техните договори изтичат през лятото и най-вероятно поне единият от тях ще се раздели с "червените". През миналата година бразилецът и българинът удължиха контрактите си в самия край на сезона, така че съдбата им не е ясна. Под въпрос е и бъдещето на арменеца Жираир Шагоян. Атакуващият футболист бе привлечен с много надежди, но засега не може да се докаже на "Армията" и разочарова с представянето си. Арменският национал играе под наем в ЦСКА, но в договора с "Арарат" (Eреван) има клауза за задължително откупуване. Има голяма вероятност от ЦСКА да опитат да се откажат от сделката, но дори и да се наложи да купят арменеца в края на сезона, веднага след това клубът ще търси начин да го препродаде или да го прати под наем.

Реклама

Същевременно в ЦСКА приеха без излишни драми отпадането за Купата на България. "Червените" загубиха с 1:2 от "Черно море" на "Армията" и загубиха шансове да се класират за четвърти пореден финал в турнира. Голямата цел за тима остава спечелването на шампионската титла.

"Трябва да си извадим поуките от тези груби грешки, за да не ги повтаряме в следващите мачове - коментира треньорът Саша Илич. - Ударихме и две греди. Нямахме късмет, но може би наистина не заслужавахме да победим. Нашите играчи трябва да си извадят поука и да знаят, че от първата минута трябва да действат сериозно, защото така ще бъде във всеки следващ мач. Това, че отпаднахме, е лошо, защото ЦСКА трябва да се бори за всеки трофей. Има още много мачове до края на първенството."

Четете още

Легендата Божил Колев преди битката за Купата:  Тренирайте дузпи!

Легендата Божил Колев преди битката за Купата:  Тренирайте дузпи!

Йомов пред окачване на бутонките

Йомов пред окачване на бутонките

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама