Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14187698 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Локо" (Сф) Станислав Генчев: Няма да сменям Мъри!

Воденият от Станислав Генчев "Локомотив" (Сф) гостува тази вечер на "Левски" в мач от Първа лига. През есента "железничарите" победиха с 3:2 и сега "сините" ще търсят реванш. Като футболист Генчев има 53 мача с 5 гола с екипа на "Левски". Петкратният шампион на страната говори пред "България Днес" за предстоящото столично дерби.

- Г-н Генчев, класирахте се на полуфинал в турнира за Купата на България, където ще срещнете ЦСКА 1948. Доволен ли сте от жребия?

Реклама

- Предполагам, че всички са искали да се паднат срещу нас, защото смятат, че сме най-слаби от четирите отбора, достигнали до тази фаза. Мачовете за купата обаче са най-непредвидими. Два пъти загубихме от ЦСКА 1948 за първенство. Сега двубоят ще бъде коренно различен. Съперникът има известно предимство по отношение на това, че е по-нагоре в класирането, а и разполага с по-голям брой футболисти. Когато дойдат мачовете за купата, силите се поизравняват.

- Доброто настроение след победата ви над "Славия" ще се пренесе ли и в шампионатния мач срещу "Левски"?

- Би трябвало. Със сигурност ще има настроение в нашия отбор. Преди това записахме и две победи за първенство и така падна голяма тежест от раменете на футболистите. Би трябвало вече да са доста по-спокойни. Най-важното, когато играеш на "Герена", е именно това - да си спокоен. Знаем, че там домакините са подкрепяни от многобройна публика. Ако си по-нервен, нищо добро не те чака. Играл съм в "Левски" и знам, че е трудно за гостуващите отбори там.

- Управленските войни, които се водят в "Левски", могат ли да повлияят на представянето на съперника ви?

- По-скоро ще мобилизират "сините" играчи още повече. Точно в такива моменти отборът се обединява и футболистите дават максимума от възможностите си.

- Знаете ли как да победите "Левски" на "Герена"?

Реклама

- Постарали сме се да ги разучим добре. Истината е, че те имат достатъчно силни футболисти и много добър треньор. Могат във всеки един момент да те изненадат. Ако дори малко си разконцентриран или отпуснат, може да бъдеш наказан. Трябва да бъдем много умни през всичките 90 минути, ако искаме да си тръгнем с нещо от мача. Със сигурност това, че "Левски" беше в дълга серия без победа, им тежеше. В момента, в който записаха 2-3 поредни победи, вече започнаха да показват истинския си потенциал, който е много голям. Оттук нататък на всеки един отбор ще му е изключително трудно да ги побеждава.

- Верни ли са информациите, че ръководството на "Левски" преговаря с вас да смените на поста Станимир Стоилов?

- Пълни лъжи са, че някой ме е търсил, че някой е преговарял с мен. Няма нищо вярно в това нещо. Дори от някои медии научавам, че трима футболисти на "Локомотив" ще взема с мен в "Левски", което също е лъжа. Това са направо фалшиви новини. В момента гледам само "Локо" (Сф) и как да спечелим мача с "Левски" в събота.

Четете още

Станимир Стоилов: Взех решение, ще го кажа утре

Станимир Стоилов: Взех решение, ще го кажа утре

Иво Ивков аут от "Герена" след махленски скандал

Иво Ивков аут от "Герена" след махленски скандал

Първо в "България Днес": Станислав Генчев призна дали преговаря с "Левски"!

Първо в "България Днес": Станислав Генчев призна дали преговаря с "Левски"!

"Локо" (Сф) се цели в купата

"Локо" (Сф) се цели в купата

Реклама
Реклама
Реклама