Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14204800 www.bgdnes.bg

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Трудно бих се върнал, Стоилов свърши много добра работа

Станимир Стоилов не е първият треньор, който си тръгва обиден от "Левски", откакто собственик на клуба е Наско Сираков. Преди Мъри отборът бе воден от сръбския специалист Славиша Стоянович, който е много добре приеман от феновете на "Герена". Изненадващо наставникът бе освободен, а "сините" бяха водени известно време от Живко Миланов, преди да дойде Стоилов.

"България Днес" потърси Славиша, за да го попита дали би се върнал за трети път начело на "Левски" след напускането на Мъри. Ръководството спешно търси нов наставник, който да води отбора в дербито срещу ЦСКА-София идния понеделник. Ако такъв не бъде намерен, възможно е край тъчлинията да бъде треньорът на втория отбор Елин Топузаков или досегашните помощници Димитър Телкийски и Тодор Симов.

Реклама

"Много трудно бих се завърнал. Обичам "Левски", доказал съм го. Няма сила, която може да ме спре, ако искам да дойда. Приемам "Левски" като мое семейство и съм изненадан от това, което се случва в последните дни. Мъри Стоилов свърши много добра работа. Два дни преди мача с "Локомотив" разбрах, че има турбуленции", започна 53-годишният Стоянович пред "България Днес".

"Не знам какво да мисля след последния ми престой. Много ми беше трудно, тръгнах си обиден, беше ми тежко. Върнах се в клуба, когато никой друг не искаше да дойде. "Левски" беше в най-големите проблеми в историята си, отделно имаше пандемия. Мачовете се играеха без фенове на трибуните. Опитах се да направя нещо, рискувах всичко и накрая завърших в болница", спомня си с горчивина Стоянович.

Специалистът води за последно "Левски" на 21 март 2021 година при победата над "Славия" с 1:0, след което бе диагностициран с коронавирус. Докато лежал в болницата, собственикът Наско Сираков не го потърсил нито веднъж, а само пратил есемес. В крайна сметка сърбинът бе освободен, след като Сираков реши да не удължава договора му.

"Много съм щастлив, че феновете ме обичат и винаги ще имам добра връзка с тях. Това остава в мен завинаги. Последният мач на "Левски", който гледах, беше финалът за купата срещу ЦСКА миналата година. Изключително приятни емоции, много се зарадвах, "Левски" е моят отбор", откровен е Славиша, който в момента работи като консултант в словенския "Домжале".

"Следя националния отбор на България, много юноши налага Кръстаич, запознат съм с качеството на играчите. Много сложен е треньорският пост. Ако нямаш резултати, никой няма да те похвали, че налагаш млади. Просто нямаш време. Сърбия със сигурност има класата на своя страна за мача в Разград през юни. Сръбските футболисти играят в много по-силни отбори. Всички аргументи са на страната на Сърбия. Медиите тук очакват отборът да е първи в групата", сподели още Славиша Стоянович.

Четете още

Актьор подкрепи Мъри в "Левски"

Актьор подкрепи Мъри в "Левски"

ВОЙНА в "Левски"! Любо Младежа нарече Илиана и Наско "гнусни"

ВОЙНА в "Левски"! Любо Младежа нарече Илиана и Наско "гнусни"

Наско Сираков обвини Мъри в "неистина" и призна: По-тежка нощ не съм имал!

Наско Сираков обвини Мъри в "неистина" и призна: По-тежка нощ не съм имал!

Сираков отсече: Мъри има цялата власт!

Сираков отсече: Мъри има цялата власт!

Реклама
Реклама
Реклама