Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14197667 www.bgdnes.bg

Наско Сираков обвини Мъри в "неистина" и призна: По-тежка нощ не съм имал!

Яд ме е, че не уволних по-рано Иво Ивков, казва собственикът на "Левски"

Собственикът на "Левски" Наско Сираков обвини Мъри Стоилов в "неистина" и призна, че не е имал "по-тежка нощ", след като треньорът обяви напускането си.  Босът на "сините" говори след драматичните събития около клуба пред БНТ. Както е известно, треньорът на "сините" Станимир Стоилов след мача с "Локомотив" (Сф) в знак на несъгласие с клубната политика. Друга основна причина за напускането на Мъри е уволнението на изпълнителния директор Иво Ивков, който бе освободен лично от Сираков.

"Според мен и в този момент "Левски" не изглежда като разграден двор - заяви Сираков. - По-тежка нощ не съм имал. Изключително съжалявам за решението на Мъри. Стигна се до тази ситуация, а аз ще кажа моята гледна точка. Той знае от два месеца, че Иво Ивков е приключил за мен. Стигна се до тази ситуация след безкрайно неуважително отношение към мен и генералния спонсор. Некомуникативна личност, която отблъсква много хора. Той излъга, че не е бил поканен на срещата с НАП. Големите проблеми на Ивков са с мен. Кълна се във внучките ми, че генералният спонсор не ми е налагал да уволня Ивков."

Реклама

"Една година търсихме генерален спонсор. Най-голямата оферта от друга бетинг компания, получихме договор за пет години по един милион на година. Левски е зависим финансово от генералния спонсор, който е дал до този момент над девет милиона. Идеята на организираните фенове е да принудят генералния спонсор да се оттегли от "Левски", а аз да остана сам и да депозирам акциите. Никога няма да го направя това. Те трябва да казват цялата истина. Депозирането на акциите в клуба от мен, значи че тези акции губят правото си на глас, а това значи, че така нареченото Сдружение или Тръст започват да ръководят клуба. Аз ще предам цялата "синя" общност, ако направя това нещо. Това, че вдигат плакати и хвърлят бомби, не ме притеснява, а е проблем за клуба. Аз война не водя с никого", добави още той.

"Опитах се три дни да говоря с Мъри по всички въпроси. Едно от условията му бе неизпълнимо. Въпреки това му направих компромис и предложих Ивков да остане на работа в клуба. Не мога да гледам как така наречените хора от Сдружението се хвърлят да спасяват Иво Ивков и ме е яд, че не съм го уволнил по-рано. Имам съмнения, че може да са подписани неща, които да са в ущърб на клуба. Ще проверим и дано не излезе нищо. Готов съм на всичко, с изключение на това Ивков да бъде изпълнителен директор. Може да бъде шеф на правилния отдел, но не повече.", продължи Сираков.

"Мъри е емблематичен треньор. Трябва да продължим да се справим и без него. Винаги съм готов да правя опити Стоилов да работи на "Герена". Когато влизаш в една материя обаче трябва да си много добре запознат с нея. Той каза една неистина, че клубът бил на печалба. Клубът е на финансова загуба. Когато говориш, че има 17 млн. приходи, имаш само ДДС върху тези пари около 3 милиона. За всичките стоки, които продаваме в магазина, имаме разход за доставчиците. Никаква печалба няма. Финансово сме 1 милион лева на загуба. Когато говориш с цифри, не можеш да си играеш с тях, както аз с внучките. Нямаме притеснения. Състоянието на "Левски" е изключително по-добро, отколкото беше преди година и половина.

"Левски" е най-белият клуб в България, тук няма черни пари. Всяка една стотинка минава по банков път, всеки един лев се знае къде отива. За 2 години съм влизал 3 или 4 пъти в счетоводството", завърши Наско Сираков.

Четете още

Треньорът на "Локо" (Сф) Станислав Генчев:
Няма да сменям Мъри!

Треньорът на "Локо" (Сф) Станислав Генчев: Няма да сменям Мъри!

Сираков отсече: Мъри има цялата власт!

Сираков отсече: Мъри има цялата власт!

Иво Ивков аут от "Герена" след махленски скандал

Иво Ивков аут от "Герена" след махленски скандал

ВОЙНА! Любо Младежа отвърна на Тити: Гнусен индивид, срам си за "Левски"!

ВОЙНА! Любо Младежа отвърна на Тити: Гнусен индивид, срам си за "Левски"!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама