Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14390714 www.bgdnes.bg

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

Опашки се извиха на "Герена" за книгата "Гунди - какъвто не го познавате" в деня на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов. Феновете изкупиха допълненото издание за два часа.

От невръстни деца до съвременници на легендата се сдобиха с биографията му. Взеха си автографи и от двама от авторите, които бяха гости в официалния магазин на "Левски". Сред сдобилите се с книгата бе и шефът на фенклуба на "сините" в дома на хегемона "Лудогорец" - Разград.

Реклама

"Почти нямам пропуснат мач на Гунди", сподели белокос привърженик на "Левски". 

Друг разкри как е преживял трагедията с легендата.

"Бях на 11 г., когато умряха с Никола Котков. Плаках повече от седмица. Не помня подобна трагедия", каза с вълнение мъжът. 

"Левски" почете Аспарухов с програма, която продължи повече от пет часа. В музея на клуба бе изложен последният екип на деветката, както и редица други експонати, свързани с него. Пред сектор "А" имаше забавления за всички.

Преди началото на мача със "Септември" на терена се вееха огромни знамена с лика на Гунди. Свое видеообръщение отправи и вдовицата на легендата Величка Маркова. Двата отбора излязоха със специални фланелки, посветени на 80-годишнината. 

"Левски" победи с 2:0, а първият голмайстор за "сините" Рикардиньо посвети попадението си на легендата. Бразилецът посочи номер 9 на ръкава си, докато сънародникът му Уелтън показваше подписа на Гунди отпред на фланелката си. В 80-ата минута стадионът избухна в аплодисменти в чест на Аспарухов. Сектор "Б" отбеляза годишнината с мощна заря. 

От "Левски" готвят още изненади до края на годината, свързани с годишнината от раждането на най-голямата си легенда.

Четете още

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Над пет часа програма в чест на Гунди

Над пет часа програма в чест на Гунди

Гунди с паметник до края на май

Гунди с паметник до края на май

Синът на Гунди разкри чий фен е Блатечки

Синът на Гунди разкри чий фен е Блатечки

Реклама
Реклама
Реклама