Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14453824 www.bgdnes.bg

Невероятна история: Надпис "Гунди е Бог" се появява в църква!

Тъжен семеен повод е събрал Гунди и негови близки от рода в малка православна църква в София. Но дори и на такова събитие големият футболист на "Левски" и България скоро е наобиколен от почитатели в двора на храма. Хората разпитват Аспарухов за различни неща или просто искат да се докоснат до него.

От храма излиза свещеникът отец Стефан и се обръща към Георги: "Знаеш ли какъв надпис е оставил някой вътре в църквата? Пише: "Гунди е Бог"!

Реклама

Този бисер от семейната история на фамилията Аспарухови разказа неговият първи братовчед Стефан Ташков на поредния "син" празник, организиран по повод 80 години от рождението на Гунди. Залата на читалище в столичния квартал "Левски" се оказа тясна за да събере всички близки, приятели, съотборници на Гунди, обикновени привърженици и деца от школата на клуба, които дойдоха за събитието въпреки проливния дъжд в неделната сутрин.

Там бяха славните ветерани Янко Кирилов, Георги Тодоров, Петър Петров, Красимир Коев, Стефан Василев, Стефан Павлов - Фифи Перото, Томас Лафчис. Томето освен бивш вратар е и един от успешните президенти на клуба.

"Гунди е символ на свободата, която изповядва Апостола Васил Левски и в основата на нашата философия като клуб - каза Лафчис. - Отборът на народа е религия на милиони хора и Аспарухов е най-ярката ни легенда."

На фона на вечни италиански шлагери и любимия изпълнител на Георги - Том Джоунс, в детството на футболиста се върна братовчедката на големия нападател Мария Ташкова.

"Мама му шиеше парцалени топки да рита на улицата. Усмихнат и винаги добронамерен. Такъв го помня Гоги", сподели Мария, която е с една година по-голяма от прочутия си родственик.

Руслан Вуцов, син на съотборника на Аспарухов - Иван Вуцов, се обърна към децата от школата на "Левски": "Меси и Роналдо, които сега гледате по телевизията, са големи футболисти, но тук, в България блестяха не по-малко ярки звезди.

Гунди е една от тях. А някой от вас тук, в тази зала, може да бъде следващият велик майстор на терена. Обичайте играта и вярвайте в мечтите си."

Четете още

Георги Василев-Гочето разкри историята зад последния гол на Гунди

Георги Василев-Гочето разкри историята зад последния гол на Гунди

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Синът на Гунди разкри чий фен е Блатечки

Синът на Гунди разкри чий фен е Блатечки

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама