Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14610732 www.bgdnes.bg

ЦСКА застава зад грешника Турицов

ЦСКА застана твърдо зад големия грешник Иван Турицов. Един от лидерите на "червените" профука дузпа в последната минута при равенството 1:1 с ЦСКА 1948, което най-вероятно ще коства титлата на "червените". В последния кръг ЦСКА трябва задължително да победи "Левски" и да се надява "Черно море" да направи поне равенство срещу лидера "Лудогорец".

След пропуска си Турицов напусна "Армията" със сълзи на очи, но получи пълната подкрепа на своите колеги, феновете и треньорите. Защитникът бе утешаван дори от футболиста на съперника Рeян Даскалов, с когото са бивши съотборници. Това бе първата пропусната дузпа на Турицов през сезона, след като досега шест пъти бе точен от бялата точка. Националът бе подкрепен първо от капитана на ЦСКА Юрген Матай, който също пропусна в последните минути при равенството с "Локомотив" (Пд) по-рано през сезона. "Аз бях в същата позиция след мача с "Локомотив" - каза Матей. - Ситуацията е изключително трудна, и на мен ми се случи същото. Самия факт, че се нагърби с изпълнението, заслужава уважение. Гадно е, неприятно е." Друг от лидерите на отбора Амос Юга също вдъхна кураж на Турицов. "Всички сме разочаровани, но печелим заедно и губим заедно. Никога не оставяме паднал партньор сам. Нека вдигнем главите си и се борим докрай за нашата гордост. Вярваме докрай!", написа Юга. "Голям шок за нас, това ще окаже влияние на футболистите - коментира треньорът Саша Илич. - Турицов има моята голяма подкрепа въпреки пропуска. Предполагам, че напрежението бе прекалено голямо за футболистите. Освен за страха няма за какво да ги виня." 

Стотици фенове на "червените" подкрепиха Турицов в социалните мрежи. "Горе главата! Винаги си ни носел радости , трофеи и усмивки. Ако сега някой не е с теб, то той не е истински фен и не обича ЦСКА! Само напред и нагоре", пишат запалянковците. Все пак не липсват и такива, които нападат един от малкото български футболисти в ЦСКА. Някои стигат до крайности и призовават Турицов да се откаже от футбола и да си търси друга работа.

Четете още

Кордон пази ЦСКА 1948 на "Армията"

Кордон пази ЦСКА 1948 на "Армията"

ЦСКА пази Назон за "Левски"

ЦСКА пази Назон за "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама