Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14599308 www.bgdnes.bg

Кордон пази ЦСКА 1948 на "Армията"

Домакините взимат мерки срещу ексцесии, в Бистрица не се плашат от феновете

ЦСКА 1948 ще влезе под кордон на "Армията" за взривоопасния мач с ЦСКА-София днес. Рискът от нови ексцесии е сериозен и двата клуба се опитват да вземат мерки за безопасността на гостите от Бистрица.

Автобусът на ЦСКА 1948 ще паркира край сектор "Б" на стадиона и няма да влезе през централния вход, за да не бъде атакуван от феновете. Допълнителна охрана и полиция ще пази футболистите на гостите, които ще влязат на стадиона през тунел и оттам ще се насочат към съблекалните на "Армията". На мача се очакват около 15 000 враждебни фенове, които бурно ще освиркват омразните за тях гости.

Реклама

При предишното гостуване на ЦСКА 1948 на "Армията" имаше сериозни ексцесии. Официалната делегация на гостите бе атакувана с плюнки, бутилки и псувни в централния сектор "А", като по чудо нямаше пострадали. Тогава шефовете на ЦСКА 1948 бяха принудени да напуснат стадиона, а сега тяхното присъствие ще бъде силно ограничено в името на безопасността им.

Треньорът на гостите Атанас Рибарски не се плаши от публиката на стадиона и определи ЦСКА като "голям дразнител". Новият наставник на 1948 се закани отборът му да вземе точки на "Армията". Под въпрос за мача е голямата звезда на тима от Бистрица Ивайло Чочев, който е с вирус и лека контузия.

"Очаквам дерби. Един мач, който е възлов и за двата отбора - коментира Рибарски. - Очаквам да се представим максимално ефективно и да вземем точки. Мотивацията е единствената ни цел да победим. Целта на противника не ни интересува. Дали ще играят всички или не, няма да назова. Имаме известни проблеми. Кой до каква степен ще е готов, ще стане ясно в деня на мача. Ще изберем най-доброто, с което представляваме. Със сигурност мачът ще е пред доста хора и това ще ни мотивира. Гледаме да се представим на максимума от възможностите си. Направим ли го, ще имаме максимален резултат. За всеки един футболист е мечта да играе пред публика, отколкото пред празен стадион. Усещаме, че трябва да спечелим всеки мач. Следващият ни съперник е по-голям дразнител. Сигурен съм, че ще бъдем удовлетворени от позитивен резултат."

Залагат колко маршрутки ще дойдат от Бистрица

Любопитни предложения за залози се появиха за дербито между ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Един от букмейкърите предлага пазар за това колко фенове на гостите ще дойдат на мача.

Най-голяма е вероятността те да бъдат подкрепени от 2 маршрутки хора (20-30 души) - коефициент 4. Сред вариантите за залог е едно такси и една маршрутка (16-19 фенове и 7,50 коефициент). Другите пазари са за 1 автобус (31-49 души), една маршрутка (5-15 фенове), едно такси (1-4 души) и повече от един автобус (над 49 привърженици).

Четете още

Новият треньор на ЦСКА 1948 полугол в клип на Преслава

Новият треньор на ЦСКА 1948 полугол в клип на Преслава

Край на изгнанието! Кръстаич вика Чочев за Литва и Сърбия

Край на изгнанието! Кръстаич вика Чочев за Литва и Сърбия

ЦСКА пази Назон за "Левски"

ЦСКА пази Назон за "Левски"

Стилиян Петров за финала за Купата:
На сватба има повече хора

Стилиян Петров за финала за Купата: На сватба има повече хора

Реклама
Реклама
Реклама