Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14626613 www.bgdnes.bg

Шампионската титла чака в София: Трофеят ще бъде на "Васил Левски", при триумф на "Лудогорец" ще пътува за Разград

Двойният възел за първото място ще бъде разплетен днес

Оригиналният шампионски трофей за първенеца в Първа лига ще бъде днес на стадион "Васил Левски" и ще бъде връчен на ЦСКА-София, ако "червените" спечелят срещу "Левски", а "Лудогорец" се препъне в гостуването на "Черно море". Във Варна няма да има купа, въпреки че именно разградчани са лидери в класирането с точка повече преди последните мачове тази вечер. Ръководството на "Лудогорец" иска официалното награждаване да бъде на техния стадион, ако отборът на треньора Ивайло Петев триумфира като шампион. От БФС бяха готови с две купи - оригинална и копие, които да чакат бъдещия първенец на стадионите във Варна и София.

Заради решението на "Лудогорец" вторият трофей няма изобщо да влиза в играта.

Краят на първенството отдавна не е бил толкова напрегнат. Преди последния ден от надпреварата в Първа лига "Лудогорец" оглавява класирането с 82 точки, на второ място е ЦСКА-София с 81. "Червените" се нуждаят от задължителна победа над "Левски" за да имат шанс за титлата. За да стане със сигурност шампион, "Лудогорец" също трябва да се хвърли за трите точки срещу "Черно море". Мачовете довечера са с един и същ начален час - 18,45.

Интересът към дербито "Левски" - ЦСКА-София е много по-голям от страна на "сините". Ден преди срещата левскарите бяха купили 12 000 билета, а "червените" двойно по-малко. Интересна ситуация се разигра със съдийските назначения за двубоите, които ще решат титлата. От БФС съобщиха, че за мача "Черно море" - "Лудогорец" е имало избран рефер, но той се е разболял и е трябвало да бъде заменен от Волен Чинков. Но кой е болният съдия - не става ясно. Драгомир Драганов ще ръководи срещата "Левски" - ЦСКА, а Валентин Железов - ЦСКА 1948 - "Локомотив" (Пд).

Четете още

"Левски" се хвърля срещу ЦСКА

"Левски" се хвърля срещу ЦСКА

ЦСКА застава зад грешника Турицов

ЦСКА застава зад грешника Турицов

"Левски" се пази за ЦСКА и бараж

"Левски" се пази за ЦСКА и бараж

"Лудогорец" все още е фаворит за шампион в efbet Лига

"Лудогорец" все още е фаворит за шампион в efbet Лига

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама