Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14644396 www.bgdnes.bg

Пращат Кирил Десподов на Острова

Футболист №1 на България Кирил Десподов си реди трансфер на Острова. Звездата на "Лудогорец" обяви след шампионския мач с "Черно море", че има желание да излезе отново в Европа. Той призова клуба да го продаде.

"България Днес" научи от свои източници, че има голяма вероятност крилото да заиграе в Англия или Шотландия. Преди време Десподов бе представляван от Радостин Василев, който впоследствие стана спортен министър. След това за правата на играча се грижеше Стилиян Петров. От март тази година английската агенция UNIVERSAL TWENTY TWO се е наела със задачата да намери нов клуб на Десподов. Мениджърската компания е базирана в град Манчестър. Самият Стилиян, който игра в "Селтик" и "Астън Вила", също продължава да използва връзките си, за да помогне с лобирането за Десподов.

Реклама

Българският играч направи най-добрия сезон в кариерата си, като завърши с 19 гола и 22 асистенции. Логично и цената му в момента достигна най-висок връх, откакто е професионален играч. В transfermarkt той е оценен на 4,5 милиона евро, но шефовете в Разград се надяват, че могат да вземат дори повече пари за него. Бившият нападател на "Литекс" и ЦСКА-София пристигна в "Лудогорец" от "Каляри" срещу 1,7 милиона евро. Зад граница до момента той е играл още за австрийския "Щурм" (Грац).

"Не знам дали ще играя в Шампионска лига. Сега предстои малко почивка. След това имам национален отбор. Ще видим. Може пък това да ми е последният мач за "Лудогорец", нищо не се знае. Няма да говоря дали имам, или нямам оферти", лаконичен бе Десподов.

"Просто казвам, че съм си заявил моето желание пред директорите в клуба, те знаят какво е моето желание. Нормално е да искам да изляза в Европа. С оглед статистиката, която направих този сезон, това е най-добрият ми сезон, откакто играя футбол. Заслужавам да изляза отново в Европа и се надявам да уважат това, което искам", каза Десподов след успеха с 1:0 над "Черно море", който донесе 12-а поредна титла на "Лудогорец".

"Когато дойдох тук преди три години, много хора казваха: "ти луд ли си, защо се връщаш в България". Но аз нито един ден не съжалявам, че съм предприел тази крачка. Три пъти шампион на България, два пъти носител на Суперкупата и веднъж на Купата. Спечелих абсолютно всичко възможно, което може да се спечели в България. Два пъти футболист на годината. Да не изброявам други неща. И аз, и клубът си помогнахме взаимно да спечелим трофеи и да съм щастлив от това. Не съжалявам, че цяла България ме мрази. Гледам си моята игра, моята кариера. Нищо друго не ме интересува", разясни още Кирил Десподов.

Четете още

Биляниш си пада по Кирил Десподов

Биляниш си пада по Кирил Десподов

Огради пазят Десподов от камъни

Огради пазят Десподов от камъни

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Десподов финансира отличник

Десподов финансира отличник

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама