Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14486631 www.bgdnes.bg

Огради пазят Десподов от камъни

Кирил вече е зрял играч, научи си урока и порасна, казва неговият футболен откривател Ивайло Андонов

3-метрови огради ще пазят звездата на "Лудогорец" Кирил Десподов от "любовта" на феновете на ЦСКА-София в Разград. Мачът за титлата в Първа лига е утре от 20,00 ч, а секторът за гости се очаква да е препълнен. Бившият играч на "червените" е най-мразеният футболист за огромна част от публиката на гостите, която така и не може да му прости трансфера в големия съперник. Преди няколко седмици на "Армията" по Десподов летяха камъни, стъклени бутилки и други предмети, което принуди съдията Георги Кабаков да прекрати временно мача.

Реклама

В Разград не се очертават подобни ексцесии. В сектора за гости има около 3-метрова ограда, която ще спре хвърлянето на предмети поне от по-долните редове. Освен това така е гарантирано, че "червени" ултраси не могат да нахлуят на терена в Разград. Феновете на ЦСКА получиха точно 2308 билета, като се очаква всички да бъдат изкупени преди мача. Очакват се нови атаки с лазери по Десподов и традиционните псувни по негов адрес, но здравето на звездата на "Лудогорец" не изглежда застрашено.

"Кирил вече е по-зрял играч, научил е някои важни уроци във футбола", казва неговият откривател за спорта Ивайло Андонов. Иво е част от Пеневата чета, отборът, който стигна до полуфинал на световното в САЩ-94 и сега се занимава с развитието на школа в Благоевград.

"Десподов демонстрира здрава психика в ключовите моменти на важни за неговия отбор мачове - коментира Андонов. - Освиркванията и обидите от трибуните могат да смажат по-нестабилни играчи. Но могат и да мотивират допълнително футболисти, които умеят да се справят с напрежението. Виждам, че Кирил получава допълнителен хъс от враждебното отношение на противниковите запалянковци. Пораснал е. Дали това ще донесе предимство за "Лудогорец" в мача срещу "червените" е трудно да се каже. Обикновено тези срещи се решават от малки детайли и кой отбор ще успее да се възползва от своите възможности."

Преди битката в Разград "Лудогорец" е на първо място с една точка повече от преследвача си ЦСКА-София.

Четете още

"Лудогорец" или ЦСКА ще поведе в efbet Лига

"Лудогорец" или ЦСКА ще поведе в efbet Лига

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Смъртни заплахи за Десподов след ЦСКА - "Лудогорец"

Десподов финансира отличник

Десподов финансира отличник

Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата
Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата

Кирил Десподов: Ако всички се раздаваме, ще станат нещата

Реклама
Реклама