Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14827022 www.bgdnes.bg

ЦСКА гони титлата с нова схема

"Червените" платиха 1,3 млн. евро за нов защитник

ЦСКА-София гони титлата с нова схема. Треньорът Саша Илич вече ще залага на атакуващ футбол и схемата с трима централни защитници остава в миналото. "Червените" ще играят в система 4-3-3 вместо досегашната 3-5-2, която бе далеч по-дефанзивна и не се харесваше особено на фенове и специалисти. Досега Илич залагаше на по-защитната игра най-вече заради футболистите, които имаше. През това лято ЦСКА прави ударна селекция и вече има четири качествени нови попълнения, които дадат далеч повече опции на Илич в атака. "Червените" вече имат типични крила и бекове, които позволяват отбора да заиграе в схема 4-3-3. В тази формация ЦСКА игра в първите две контроли в Австрия, в които победи с по 1:0 румънския "Ботошани" и швейцарския гранд "Базел".

От "Армията" вече се похвалиха с четвърто ново попълнение и до момента изпреварват големия си конкурент за титлата "Лудогорец".

Реклама

Договор с ЦСКА подписа колумбийския защитник Браян Кордоба. Първоначално се смяташе, че бранителят пристига под наем от "Америка де Кали", но според местните медии от ЦСКА са платили за него солидната сума от 1,3 млн. евро. 23-годишният Кордоба е считан за един от големите таланти в родината си и е високо ценен от феновете. "Напусканета на Браян Кордоба в посока ЦСКА София и България засяга не само "Америка де Кали", но и колумбийският футбол като цяло - пише колумийския сайт goalfpc.co - Кордоба е смятан за един от най-обещаващите таланти в страната и напускането му оставя горчиво-сладко усещане."

Кордоба ще се присъедини към новите си съотборници на лагера в Австрия в близките дни. Преди него от ЦСКА подписаха с нападателите Матиас Фаетон и Майкъл Естрада, както и със защитника Сейни Сенянг.

Четете още

Саша Илич изолиран от селекцията в ЦСКА

Саша Илич изолиран от селекцията в ЦСКА

ЦСКА се заканва за титла и купа

ЦСКА се заканва за титла и купа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама