Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14831152 www.bgdnes.bg

Георги Русев готов да поеме към "Хееренвен"

Да! Това е отговорът на национала Георги Русев на офертата от нидерландския "Хееренвен", но преди да отлети за Ниската земя ,неговият клуб ЦСКА 1948 трябва да се споразумее за цената на трансфера. Първоначалното предложение е за 1,2 млн. евро, което е добра сума за стандартите на Първа лига, когато става дума за български футболист. Русев призна за интереса към него в разговор с журналисти след края на контролата с "Динамо" (Загреб), загубена с 2:3.

"Към мен лично има интерес, има и официална оферта - заяви Георги Русев. - Моето желание е да се развивам в Европа, но засега оставам в ЦСКА 1948. Най-вече искам да съм здрав, моето семейство също и занапред да играя в Европа. Там е истината и само там можеш да се развиваш."

Реклама

Русев коментира и мача с "Динамо" (Загреб), показвайки завидна самокритичност. "Съперникът ни превъзхождаше във всеки един компонент - призна Русев. - "Динамо" (Загреб) е много класен отбор. Националите на Хърватия преди дни играха финал в Лигата на нациите срещу Испания. Имат си класата. Хърватите продават футболисти за по 15-20 милиона евро. Виждаме футболът в тази страна как се развива и "Динамо" (Загреб) е най-добрият им отбор. Нашият треньорски щаб ще анализира мача, както нашите грешки, така и добрите ни моменти. Второто полувреме вкарахме два гола, това е добър знак. Надявам се в бъдеще да ставаме все по-добри, защото скоро предстоят официалните мачове."

Дали в тези срещи Русев ще носи екипа на ЦСКА 1948 все още не е ясно.

Клубът който най-силно го желае Ц "Хееренвеен", завърши на осмо място в Ередивизие. Отборът игра в плейофите за Лига на конференциите, но не успя да се класира за турнира. Русев е обект на интерес и от три клуба в Чемпиъншип - "Норич", "Ипсуич" и "Уотфорд". На този етап не е ясно дали ръководството на "червените" ще се съгласи да продаде Георги Русев.

Четете още

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Коварни румънци за ЦСКА в Европа, късмет за "Левски"

Атанас Рибарски: ЦСКА 1948 ще се бори за титлата!

Атанас Рибарски: ЦСКА 1948 ще се бори за титлата!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама