Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14921664 www.bgdnes.bg

Легендата Аспарух Никодимов: Синът на Любо Пенев е талант!

Николас Пенев, по-малкият син на Любослав Пенев, направи дебют в мъжкия футбол едва на 17-годишна възраст с екипа на "Хебър", където треньор е самият Ел Голеадор. Мачът бе не срещу кой да е отбор, а срещу ЦСКА-София и макар да завърши при нулево равенство в Пазарджик, за местния отбор това може да се каже, че е успех.

Според специалисти Николас е един от обещаващите таланти в българския футбол и ако е наследил и спортния хъс и инат на баща си, то пред него има светло бъдеще. Аспарух Никодимов, който преди над три десетилетия даде път в мъжкия футбол на самия Любо Пенев, също е на мнение, че синът му се развива добре и има талант. "Познавам Николас от дете, но напоследък следя чрез медиите изявите му - казва Никодимов, който е полуфиналист в турнира за КЕШ както като футболист, така и като наставник на ЦСКА. - Безспорно има талант, има и ген, трябва обаче да го развива. Не мисля, че Любо ще го остави да лежи на това, че му е баща, а напротив, изисква от него повече, отколкото от другите."

Реклама

Николас игра при юношите на "Ботев" (Пд) и тези на ЦСКА 1948, когато Любо водеше мъжкия отбор. Момчето е трето поколение футболист, като изключим прочутия му чичо Димитър Пенев. Бащата на Любо - Младен, също е бил професионалист и е играл за столичния "Локомотив" заедно с брат си още от детска възраст.

Най-малкият наследник в прочутата футболна фамилия е син на Любо от връзката му с Кристина Мицева, спрягана някога за любовница на считания за най-могъщ мафиот на Балканите в началото на 90-те години на ХХ век - Васил Илиев. След убийството на боса на някогашната ВИС през 1995 г., Кристина започва връзка именно с Любо Пенев. Дотогава един от героите от "Парк де Пренс" бе женен за бившата Мис България Даниела Серданова, от която също има син - Любо-младши, който нямаше интерес да наследи татко си на футболния терен.

И Михайлови са три поколения

С три поколения професионални футболисти у нас се гордее и фамилията Михайлови, които са все вратари и левскари.

Бисер, роден през 1943 г. (почина през 2020 г.), е юноша на "сините", а впоследствие играе за отбора цели 226 мача за 14 сезона, а за националния отбор има пет мача. Борислав също започва на "Герена", като между 1981 и 1989 г. изиграва 180 мача, а после преминава през "Беленензеш", "Мюлуз" и "Рединг". С екипа на "лъвовете" пази и на световното през 1994 г., където печели и бронзов медал. С националната фланелка записва 102 мача, като това бе рекорд, преди Стилиян Петров да вдигне котата до 106.

Малдини са династия в Италия

През миналия сезон в Серия "А" дебют за "Милан" в италианския шампионат направи Даниел Малдини, внук на големия Чезаре и син на още по-големия Паоло Малдини.

За няколко поколения футболни фенове Чезаре Малдини бе известен като селекционер на националния отбор на Италия. Чезаре напусна "Сан Сиро" през лятото на 1986, но само четири години по-късно се завърна като треньор. През сезон 1984/1985 Паоло дебютира в Серия "А". До края на сезона синът на Чезаре не записа повече срещи, но за сметка на това през следващия сезон, когато бе на 18 г., се наложи като титуляр за "росонерите".

За националния отбор на Италия Паоло Малдини дебютира през 1988 година. Той бе част от "скуадра адзура" и игра на полуфинала срещу България на световното първенство в САЩ през 1994 година, загубен от "трикольорите" с 1:2. На финала италианците отстъпиха на Бразилия след изпълнение на дузпи.

Четете още

Стана ясно остава ли ЛЮБО ПЕНЕВ в "Хебър"

Стана ясно остава ли ЛЮБО ПЕНЕВ в "Хебър"

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Любо Пенев готов да спре ЦСКА за титлата

Любо Пенев в "Хебър": Взискателен съм, но нищо страшно няма

Любо Пенев в "Хебър": Взискателен съм, но нищо страшно няма

Караджов: С Пенев е само нерви

Караджов: С Пенев е само нерви

Реклама
Реклама
Реклама