Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14928061 www.bgdnes.bg

За реванша срещу "Балкани": Прост план в три точки за "Лудогорец"

Ивайло Петев: Ако играем като отбор, ще излезем от кризата

Планът: Бърз гол, втори до почивката и трети през второто полувреме. Това иска и за това тренира своите футболисти наставникът на "Лудогорец" Ивайло Петев за реванша срещу "Балкани" от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Преди седмица "орлите" играха неочаквано слабо и допуснаха загуба 0:2 от този съперник.

"Изиграхме посредствен мач, допуснахме елементарни голове - призна още веднъж Петев. - Не успяхме да вкараме гол при гостуването си. От самото начало в Разград трябва да търсим победа. Имаме два гола, които трябва да заличим. Трябва да сме умни, да не действаме хаотично. Вярвам във всички играчи и вярвам, че ще продължим."

Реклама

Петев допълни, че и опитът на "Лудогорец" в евротурнирите ще бъде важен в мача. "Най-важното нещо е себераздаването на всеки един и желанието да успее. С оглед на резултата е логично противникът да е по-прибран. Ние имаме и трябва да заличим преднина от два гола. Естествено, че очаквам реакция. Трябва да се преборим с напрежението, което е над нас. Това няма да е оправдание", допълни Петев.

Треньорът коментира и думите си след мача срещу "Крумовград", когато заяви, че явно загубата от "Балкани" не е случайна.

"Сега съм на малко по-различно мнение. Гледах два пъти мача с "Крумовград". Бяхме вяли в защита, допуснахме три гола, но изтървахме над 10. Като тичане и функционално състояние бяхме на друго ниво от това, което показахме срещу "Балкани". Играчите са тичали повече от предишния мач. С лека ръка допуснахме три гола, което за нас е много", каза Петев.

"Срещу "Балкани" трябва да играем като отбор. Ние по този начин излязохме от кризата през март. Всеки играч е затова в този отбор. Всеки да се бори за другия. Залогът е голям. Трябва да направим всичко, за да преодолеем този съперник. От нас зависи. Всичко влиза в плановете ни за мача", завърши Ивайло Петев.

Десподов: Готови сме за двойна агресия

"Трябва да отвърнем с два пъти повече на тяхната агресия. Отборът на "Балкани" играе атакуващ футбол. Не ни интересува тактиката им, вероятно утре ще бъдат още по-агресивни и трябва да отговорим на това нещо", заявява капитанът на "Лудогорец" Кирил Десподов в навечерието на реванша.

"Духът в съблекалнята е само и единствено за победа, не само за победа, а за отстраняване. Имаше спад в настроението, което бе логично след лошия резултат срещу "Балкани".

Трябваше по най-бързия начин да започнем да мислим за реванша. Тежък мач ни предстои. В съблекалнята момчетата са мотивирани и ще направим всичко възможно да ги отстраним. Най-важното е всички да вярваме, че може да отстраним "Балкани". Имаме качествата да вкараме повече от три гола. Трябва да го покажем", допълва той.

Четете още

Георги Дерменджиев: Не е изненада загубата от "Балкани"

Георги Дерменджиев: Не е изненада загубата от "Балкани"

"Лудогорец" клекна два пъти в Прищина

"Лудогорец" клекна два пъти в Прищина

Реклама
Реклама
Реклама