Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14936465 www.bgdnes.bg

БФС клекна пред жегата

Избутаха мачовете от кръга с 15 или 30 минути по-късно

След като част от клубовете бяха готови на бунт заради жегата, от Българския футболен съюз удовлетвориха поне частично молбите им. Мачовете от предстоящия втори кръг в Първа лига ще започнат по-късно от първоначално предвиденото. Това реши спортно-техническата комисия на свое извънредно заседания днес.

Двубоите в петък и неделя ще започнат 15 минути по-късно, докато тези в събота и понеделник - с половин час. Ръководствата на "Ботев" (Пловдив) и "Левски" предварително възнегодуваха за обявения час 18:45 за дербито помежду им на "Колежа" в събота. Според синоптиците по това време от деня в Пловдив се очакват рисково високи температури от около 38-39 градуса, а по-рано през деня живакът ще мине стойности над 40.

Реклама

Все пак от централата са се вразумили, че това може да бъде опасно както за играчите, така и за присъстващите на стадиона зрители. Първоначално полицията отказваше да се съгласи с промяна на часа, тъй като настояваше да охранява рисковата среща изцяло в светлата част от денонощието. Така се е стигнало до компромис срещата да се отложи, но с малко, за да може отново да приключи, докато още не се е стъмнило. Отново във всяко от полувремената ще има кратка пауза, за да могат играчите да пият вода и да се освежат.

Стигна се дори до пълния куриоз бразилец да се оплаче от горещините в България. Става дума за крилото Роналдо Сантош от "Левски". На път към стадион "Георги Аспарухов" за тренировка бразилецът показа, че термометърът в колата му отчита 36 градуса. Придружил е публикацията си в инстаграм и с емотикони на две изплезени от мор човечета. По принцип бразилците в българския футбол по-трудно се аклиматизират към ниските температури през зимните месеци, но за първи път "кариока" е угрижен заради горещина.

Четете още

Разединение и сред ВИП феновете на "Левски"! Дичо срещу Сираков, Въргала зад него!

Разединение и сред ВИП феновете на "Левски"! Дичо срещу Сираков, Въргала зад него!

Сектор "Б" на война срещу всички!

Сектор "Б" на война срещу всички!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама