Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14951703 www.bgdnes.bg

"Ботев" дава бонус за първия голмайстор на "Колежа"

Специална премия е обещана от ръководството на "Ботев" (Пд) за футболиста, който успее да вкара историческия първи гол на "Колежа". Днес "канарчетата" приемат "Левски" в мач от втория кръг на Първа лига.

Стадион "Христо Ботев" бе изграден наново и пуснат в експлоатация тази пролет след дългогодишни строителни дейности. Въпреки това "жълто-черните" все още не могат да постигнат първи успех и дори да се разпишат в официална среща. Лично собственикът на клуба Антон Зингаревич е гарантирал завишени бонуси при победа над "сините", а за дебютния голмайстор надницата ще бъде най-тлъста.

Реклама

В началото на юли "Ботев" победи "Арис" (Солун) на своя стадион с 1:0, но мачът имаше приятелски характер в памет на големия привърженик на "канарчетата" Тоско Бозаджийски, който загуби живота си. Първият неофициален гол на "Колежа" тогава бе дело на Мартин Секулич в 17-ата минута.

Любопитното е, че голямото откриване на новия стадион се състоя през миналия сезон именно срещу "Левски", като тогава трибуните се пукаха по шевовете. Дербито, играно на 29 април, обаче завърши злощастно за домакините, които загубиха с 0:1 с гол на Рикардиньо. До края на миналия шампионат те така и не успяха да се разпишат у дома в общо 5 двубоя. Надеждите са с първото домакинство за новия сезон каръкът да бъде счупен.

"Сигурен съм, че срещу нас "Левски" ще дадат всичко от себе си. Те много рядко започват първенството с две поредни загуби. Противникът ще направи всичко възможно, за да спечели, както и ние. Ще стане интересен мач пред пълен стадион", заяви пред "България Днес" треньорът на "канарчетата" Станислав Генчев. Той дебютира начело на тима в миналия кръг в пловдивското дерби срещу "Локомотив", завършило 1:1. "Сините" пък направиха фалстарт у дома след 1:2 с ЦСКА 1948.

За днешната среща треньорското ръководство на "Левски" почти сигурно ще може да разчита на най-новото си попълнение Асими Фадига. Френският полузащитник пристигна по спешност и веднага получи картотека. Аут със сигурност е бразилецът Цунами, който изтърпява наказание. Очакваният от "Гремио" Дарлан все още не се е присъединил към тима.

Четете още

Треньорът на "Ботев" (Пд) Станислав Генчев: Шампионската лига е голямата ми мечта

Треньорът на "Ботев" (Пд) Станислав Генчев: Шампионската лига е голямата ми мечта

Разединение и сред ВИП феновете на "Левски"! Дичо срещу Сираков, Въргала зад него!

Разединение и сред ВИП феновете на "Левски"! Дичо срещу Сираков, Въргала зад него!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама