Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15873432 www.bgdnes.bg

Легендата Георги Василев-Гочето: Новият селекционер след мач да спи спокойно

Да работи така, че да може да спи спокойно след мач - ето такъв трябва да бъде евентуалният нов, а и всеки селекционер на националния ни отбор по футбол. Това трябва да е изискването към него, твърди заемалият този пост легендарен наш треньор Георги Василев-Гочето пред "България Днес".

Стана ясно вече, че предстои събиране на Изпълкома на БФС именно с тази цел - анализ на ситуацията и разглеждане на бъдещето на Кръстаич начело на българския отбор. На разговорите ще присъства и техническият директор на централата и отговорник за националните отбори Георги Иванов. Но шансовете на треньора да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац са почти илюзорни. Датата на въпросното събрание на Изпълкома за момента не е ясна, но ще бъде определена от президента на централата Борислав Михайлов.

Реклама

Вече са започнали и разговори за наследник на бившия централен защитник на "Шалке'04" и "Вердер", като със сигурност българин ще води отбора в Лигата на нациите през 2024 година. За момента обсъждани варианти са Александър Томаш от "Локо" (Пд) и Илиан Илиев от "Черно море" (Вн), както и селекционерът на младежкия отбор Александър Димитров. Опция за национален селекционер е и Станимир Стоилов, който по-рано тази есен се раздели с "Левски", но има предложение от кипърски клуб. Илия Груев също е сред коментираните имена.

"Като българин трябва да кажа, че селекционер е добре да е наш треньор - коментира Василев. - Но това не е толкова важно, защото този специалист ще трябва да се пребори с огромни проблеми и задачата му хич няма да е лесна.

А и има по-добър избор на играчи. Не да са резерви в клубните си отбори, а да поддържат постоянно висока спортна форма.

На мен най-тежко ми е било след загуба, защото в България още при първата такава започват атаките. Не можех да спя, след като сме паднали. Затова винаги съм работил така, че да печелим. Такъв трябва да е селекционерът на отбора ни", завършва Гочето Василев.

Четете още

60 000 евро струва гоненето на Кръстаич

60 000 евро струва гоненето на Кръстаич

Наздраве, Бобчо и Младене! Вече официално сме СЛАБАЦИТЕ на Европа

Наздраве, Бобчо и Младене! Вече официално сме СЛАБАЦИТЕ на Европа

ХЕРО се осмели да каже истината за КРЪСТАИЧ

ХЕРО се осмели да каже истината за КРЪСТАИЧ

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама