Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16269295 www.bgdnes.bg

От герой до простак: Емил Костадинов размаха среден пръст на протеста

Точно 30 г. след знаменитата победа на "Парк де пренс"

От герой в простак се превърна Емил Костадинов само с едно вдигане на ръката. Знаменитият футболист, който ни класира на незабравимото първенство в САЩ през 1994 г., сега показа среден пръст на феновете и на журналистите!

Това бе отговорът на Костадинов на протеста срещу БФС. След безумното решение на Борислав Михайлов мачът срещу Унгария да се играе без публика, София се превърна в истинско бойно поле. Полицията безпрецедентно използва водно оръжие срещу протестиращите, които от своя страна замеряха органите на реда с камъни, запалиха патрулка и множество кофи за боклук.

Реклама

В същото време шефовете в БФС Йордан Лечков и Емил Костадинов невъзмутимо гледаха мача с Унгария на празния стадион, въпреки че навън се лееше кръв именно заради тяхното управление. Отсъстваше Боби Михайлов, който вече не смее да се появи на публично място. Подобна на неговата наглост показаха Лечков и Костадинов.

"Кръвта е много лошо нещо, но можеше и да е много по-лошо. Не знам срещу кого са се събрали.", каза след края на срещата Костадинов по повод протестиращите. На тръгване от стадиона Емо размаха среден пръст точно 30 години след като стана герой на "Парк де пренс". Това не е нещо ново за Костадинов. Малко след световното в САЩ той вкара два гола на Грузия и "поздрави" публиката с два средни пръста, след като преди това феновете освиркваха отбора.

Според Лечков на протеста срещу БФС е имало едва 500 човека, въпреки че данните на СДВР са за над 4000 души. Версията на полицията за ескалацията на напрежението е, че агитките на различните отбори са се сбили помежду си. Това бе категорично опровергано, а освен това не се появиха никакви доказателства за подобно нещо.

Четете още

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Култово! Всички търсят Боби М. без значение пиян или трезвен

Култово! Всички търсят Боби М. без значение пиян или трезвен

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама