Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16311040 www.bgdnes.bg

Експеримент с "Левски" в Русе

Треньорът на "Левски" Николай Костов ще заложи на експериментален състав в мача с "Дунав" за Купата на България утре. "Сините" гостуват в Русе от 18,00 ч. в 1/16-финал от надпреварата.

Костов има редица проблеми с окомплектоването на състава. Те са най-големи в защитата. Титулярният вратар Пламен Андреев бе с младежкия национален отбор, който вчера игра евроквалификация с Естония. Веднага след мача младокът трябваше да пътува за Русе, но трудно ще бъде пуснат в игра след толкова кратко време за възстановяване. Заместникът му Николай Михайлов е болен и от няколко дни не тренира с отбора. Пропусна и последното занимание преди отпътуването за Русе. Така на вратата ще застане третият вратар на "Левски" Иван Андонов. За него това ще е дебют в официален мач.

Реклама

Нещата в защита също са доста зле за Костов. Цунами и Кристиян Димитров са контузени, Жереми Петрис е наказан, а Хосе Кордоба е с националния отбор на Панама. Така от бранителите, на които треньорът залага, остана само Келиан ван дер Каап. До нидерландеца в центъра на отбраната ще застане капитанът Андриан Краев. Халфът епизодично се е изявявал на непривичната позиция в отделни моменти от мачове на отбора. Петрис ще бъде заменен от нападателя Роналдо вдясно на защитата. Вляво ще влезе Патрик-Габриел Галчев.

Младоците Асен Митков и Марин Петков също бяха с младежите и са аут за мача с "Дунав". Уелтън се възстановява от травма и няма да се прибързва с пускането му в игра в този двубой. Така в халфовата линия на "Левски" ще излязат Асен Чандъров, Дарлан и Илиян Стефанов. В нападение Костов ще заложи на Асими Фадига, Джевад ел Джемили и Рикардиньо.

"Това, че отсъстват основни играчи, не ме притеснява толкова, защото имаме достатъчно конкурентоспособен отбор - заяви треньорът. - Мисля, че това няма даде някакво отражение на нашето представяне. Естествено, ние сме по-силният отбор и очаквам нашите играчи да погледнат професионално и отговорно на противника. Не се съмнявам, че ще подходим по този начин и ще победим в тази среща, тъй като, още веднъж подчертавам, сме по-добрият отбор."

Четете още

Духът на Гунди възкръсна, вижте какво направиха Иван и Андрей

Духът на Гунди възкръсна, вижте какво направиха Иван и Андрей

"Левски" потъна в скръб! Почина човек с голямо "синьо" сърце

"Левски" потъна в скръб! Почина човек с голямо "синьо" сърце

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Боби Михайлов мина в нелегалност

Боби Михайлов мина в нелегалност

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама