Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16319990 www.bgdnes.bg

Боби Михайлов: Това е нападение срещу мен, аз съм изкупителна жертва от години

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че е изкупителна жертва от години. Бившият вратар е на изслушване пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за кървавите събития около мача на България с Унгария миналия четвъртък.

"Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички - обяви Михайлов. - Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фенове от крайнодесни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма. БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени ексцесиите. УЕФА изрази категорична позиция, че решението мачът да е при закрити врата, е било правилно. БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, но не и извън него. Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на организатора на протеста е известно. БФС и аз като негов президент, не може да се превърнем в изкупителна жертва на платен протест. Ние като организатор сме свършили всичко."

Реклама

Михайлов коментира сигурността по провеждането на срещата.

„За нахлуване на стадиона. Ние организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността. Всичко бе много по-опасно и дори при този натиск, съм горд, че успяхме да спасим човешки животи. Решението не е на БФС, а на УЕФА. Беше за опазването живота и здравето на хората", добави президентът на БФС.

След това добави, че няма политически натиск върху него и БФС.

"Политически натиск съм нямал. Нито някой ми се обаждал, нито някой ми е писал. Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция.Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне. Очевидно никой не го интерсува от фактологията. Жертвата вече е посочена. Това не е изслушване, а нападение срещу мен. Аз съм изкупителна жертва от много години. Подобни хора подбуждат. Има други хора, които са зад тях. Не може всеки протест да води до оставката на някой", продължи Михайлов.

"УЕФА отказаха да продават билети заради силната препоръка да няма фенове на мача. Това е сериозна и много дълга кореспонденция между всички страни. Ние не сме отказали билетите, просто Унгарската федерация не пожела. От две години и половина е това нещо заради шепа хора. Подобни хора подбуждат медийно и по всякакъв начин. Има други хора, които ги финансират. Хулиганите превърнаха мирния протест в немирен. Не може всеки протест да води до оставката на някой, без да е казано кой е виновен и доколко е доказана тази вина", каза още Михайлов. 

Четете още

РОКАДА В БФС! Михаил Касабов сменя Боби М.

РОКАДА В БФС! Михаил Касабов сменя Боби М.

От герой до простак: Емил Костадинов размаха среден пръст на протеста

От герой до простак: Емил Костадинов размаха среден пръст на протеста

Боби Михайлов: Не чувствам вина! Другата седмица ще кажа за оставката

Боби Михайлов: Не чувствам вина! Другата седмица ще кажа за оставката

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Наско към Боби М.: Братле, подай си оставката!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама