Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16321505 www.bgdnes.bg

"Левски" спря негативната серия, Рикардиньо се върна към головете

"Левски" продължава напред за Купата на България. Макар и в експериментален състав "сините" победиха "Дунав" с 3:1 като гост в 1/16-финалите от надпреварата.

Така "Левски" спря серията си без победи. "Сините" не познаваха вкуса на успеха от мача със "Черно море" (1:0) на 29 септември. След това тимът на Николай Костов записа четири поредни мача без да победи. Загуби два от тях и в два завърши наравно. 

Реклама

Своята суша спря и Рикардиньо. Нападателят вкара два гола. Те са първи за него от 18 септември, когато вкара за 2:2 с "Крумовград". След това бразилецът не се бе разписвал в осем мача. 

Дебют за "Левски" записа 17-годишният Виктор Любенов. Младокаът замени контузения Цунами в титулярния състав и се справи отлично. 

Рикардиньо се разписа в 25-ата минута и в 45-ата от дискусионна дузпа. Между тях неразчетено излизане на Пламен Андреев доведе до изравнителен гол за "Дунав". Разписа се защитникът Георги Вълчев.

В началото на второто полувреме "Левски" остана с човек по-малко. Директен червен картон получи Илиян Стефанов за удар без топка в тялото на съперник. Само три минути по-късно бърза контраатака на "сините" завърши с гол на Роналдо. 

На 1/8-финалите "Левски" ще се изправи срещу "Хебър". Двубоят ще е на 6 декември от 14,30 ч. в Пазарджик. 

Четете още

Боби М. запален и изгорен в Русе

Боби М. запален и изгорен в Русе

Експеримент с "Левски" в Русе

Експеримент с "Левски" в Русе

Реклама
Реклама
Реклама