Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16388323 www.bgdnes.bg

Помощ свише! Св. Николай прави чудеса за "Лудогорец"

В църквата "Св. Николай Чудотворец" в Разград старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев се моли за здраве и подкрепа свише, издават го богомолци пред "България Днес".

Българските "орли" постигнаха много ценна победа при визитата си на "Спартак" (Търнава) в предпоследния си мач от група "Н" на Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Шампионите ни стигнаха до успеха буквално в последната секунда на срещата, когато резервата Матиас Тисера донесе победата с 2:1. Преди това Квадво Дуа откри резултата, а Ерик Даниел изравнил за домакините. При равенство Оливие Вердон пропусна дузпа за българския тим, което можеше да се окаже фатално за надеждите на българите за европейско участие в Европа през пролетта.

Реклама

След трудната победа "Лудогорец" вече е на втора позиция в класирането с актив от девет точки. Лидер е датският "Нордселанд" с десет точки, след като разгроми "Фенербахче" с 6:1. Турците също са с девет точки, подобно на българите, а на дъното е "Спартак" (Търнава) с една точка. Така "Лудогорец" има реален шанс да продължи към елиминационната фаза, тъй като в последния си мач домакинства на "Нордселанд" в Разград. При победа играчите на Георги Дерменджиев ще са сигурни. Има вариант, при който, ако "Фенербахче" не победи словаците у дома, отново да има щастлива развръзка за "орлите".

В доста от европейските мачове под ръководството на Дерменджиев отборът му достига до победите след драма в края. Всеобщото мнение досега бе, че в хладните вечери той задължително облича една и съща шуба, която му е късметлийска. Но в Търнава Дерменджиев бе облечен с яке.

Истината се оказа съвсем друга. Всеки ден, когато е в Разград, наставникът влиза в Божия храм. Очевидци твърдят, че няма определен час, нито посещенията му са свързани с някаква определена църковна дейност. Затова и смятат, че бате Гошо просто си е набожен, а и е тих и скромен човек в живота.

Четете още

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Георги Дерменджиев след боя над "Фенербахче": Това отново е само началото!

Георги Дерменджиев след боя над "Фенербахче": Това отново е само началото!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама