Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16434326 www.bgdnes.bg

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

Саид Ибраимов е сред обсъжданите имена за наставник на "сините"

Николай Костов почти сигурно няма да е треньор на "Левски" от понеделник. Специалистът окончателно е изчерпал кредита на доверие на ръководството след отпадането от "Хебър" (1:2) за Купата на България. Все пак, ако не се случи нещо спешно, Костов ще води тима и срещу "Ботев" (Вр). 

На този етап той оцелява, само защото ръководството няма готов заместник. 

Още по-лошото е, че наставникът тотално е изтървал съблекалнята и играчите вече съвсем не го слушат. В един от последните мачове Костов им казал на почивката да се приберат по-назад, тъй като водели в резултата. Вместо това те се юрнали напред и вместо да победят, направиха равен. Отношението му към някои футболисти, които коментира открито пред медиите, също подкопало респекта към него в отбора. Още повече че така и не наложил дисциплина в отбора. Постоянно сменя и капитаните на тима, като от началото на сезона шест човека са носили лентата. Абсолютен рекорд в историята на клуба.

Реклама

Всичко се сринало напълно преди седмица. Тогава Костов наклепал един от играчите си, че го саботира, и поискал неговото изгонване. На среща с ръководството се оказало, че нещата хич не стоят по този начин.

Показателно за разпада на колектива е действието на Пламен Андреев в края на мача с "Хебър". Тогава вратарят нокаутира с шут от два метра в лицето съотборника си Жереми Петрис. Вместо да провери състоянието му и да опита да му помогне, стражът се врътна в обратната посока.

След тази случка доверието на шефовете в Костов паднало до най-ниски нива. След отпадането за купата съвсем се е изпарило. Вече текат сондажи за намирането на негов заместник. Според различни слухове вариантите са три. От известно време на "Герена" се говори, че чаканият дълго за помощник Саид Ибраимов нарочно не подписва като част от екипа на Костов. Бившата дясна ръка на Станимир Стоилов не пропуска мач на "сините" и си води записки. Затова мнозина смятат, че стои в запас като евентуален заместник на Костов. Според хора, близки до клуба, се коментира и назначаването на опитен специалист от типа на Емил Велев или Димитър Димитров. На шефовете е предложен и чужденец, който вече е водил отбора. Те предпочитат да е българин. 

На "Герена" имаше редовна сбирка на надзорния и управителния съвет на клуба. По предварителен план на нея трябваше да се обсъждат финанси, подготовка и др. Но след срама с "Хебър" със сигурност е бил засегнат и въпросът за треньорския пост.

След срещата бе съобщено, че на 14 декември Наско Сираков, изпълнителният директор Даниел Боримиров и членът на УС Борислав Георгиев ще дадат съвместна пресконференция на "Герена".

Четете още

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Костов си тръгва от "Левски" при отпадане от "Хебър"

Костов си тръгва от "Левски" при отпадане от "Хебър"

Реклама
Реклама
Реклама