Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16466057 www.bgdnes.bg

В мач за 3 млн. лева се хвърля "Лудогорец"

Победа над "Нордселанд" носи златен дъжд

В мач, който може да донесе на клуба 3 млн. евро, се хвърля "Лудогорец" срещу "Нордселанд". Последните срещи в група "Н" в Лига на конференциите ще изпратят два от отборите във фазата на елиминациите. "Орлите" ще си осигурят продължаване напред при победа над датчаните утре. Двубоят на "Хювефарма Арена" започва в 19,45.

Освен престиж успехът срещу "Нордселанд" ще донесе и сериозни приходи на "Лудогорец". Според правилата на УЕФА всяка победа в този етап от турнира носи 500 000 евро. Останалите бонуси зависят от това дали "Лудогорец" ще завърши на първо място в групата. Ако отборът на Георги Дерменджиев оглави крайното класиране, премията е нови 650 000 евро. Към тази сума ще бъдат добавени допълнителни 300 000 евро заради това, че отборът прескача фазата на 1/32-финалите и играе директно в 1/16-финалите на турнира. Така общата сума набъбва до 1 450 000 евро, или близо 3 млн. лева.

Реклама

"Фенербахче" също има шансове да продължи напред при победа над "Спартак" (Търнава). Но за "Лудогорец" важното е, че държи съдбата си в свои ръце и ще се класира за елиминациите, ако спечели срещу датчаните.

В лагера на "орлите" до последно ще треперят за двама футболисти, съобщава "Спортал". Става въпрос за Аслак фон Витри и Иван Йорданов. Първият се контузи преди мача с ЦСКА-София на "Армията" по време на загрявката. Вторият напусна принудително игра по време на срещата. Иван Йорданов започна като титуляр на "Армията" на мястото на Антон Недялков. Недялков със сигурност ще пропусне мача с "Нордселанд", тъй като е с херния и ще се възстановява около месец. В лазарета е и друг краен защитник - Марсел Хайстер. Наказан за решителния сблъсък с датчаните е Кайо Видал.

Четете още

Псувни надъхват героя Спас Делев

Псувни надъхват героя Спас Делев

Помощ свише! Св. Николай прави чудеса за "Лудогорец"

Помощ свише! Св. Николай прави чудеса за "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама